Vader gaat werken maar vergeet tweeling in auto. Acht uur later schiet vreselijke fout hem te binnen

New Yorkse vader vergeet zijn tweeling in auto.
Twitter New Yorkse vader vergeet zijn tweeling in auto.
Een tweeling van elf maanden oud is gisteren omgekomen in New York doordat hun vader hen vergeten was in de auto. Dat meldt NBC News. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De 39-jarige man parkeerde gisterenochtend zijn Honda in een straat in de Bronx en ging naar zijn werk. Acht uur later pas besefte hij dat hij z’n dochtertje en zoontje op de achterbank had laten zitten. De man - die als maatschappelijk werker aan de slag was in een nabijgelegen ziekenhuis - belde meteen het alarmnummer toen hij zijn kinderen vond.

Toen de hulpverleners ter plaatse kwamen, hadden de baby’s schuim om de mond. Kort daarna werden ze doodverklaard. De New Yorkse politie is een onderzoek gestart. NBC News vernam van gerechtelijke bronnen dat er wellicht een klacht zal volgen tegen de vader.

De doodsoorzaak is officieel nog niet bekend, maar het lijdt weinig twijfel dat de warmte een rol heeft gespeeld bij de overlijdens. De temperaturen schommelden gisteren rond 27 graden in New York. Hoe warm het in de auto was, is niet bekend.

Volgens cijfers van de Amerikaanse overheid stierven er vorig jaar 54 kinderen van de hitte in voertuigen in de VS. In slechts tien minuten kan de temperatuur in een auto met twintig graden stijgen, waarschuwt de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). Wanneer de lichaamstemperatuur oploopt tot 42 graden, kan dat mogelijk al fataal aflopen voor de mens.
102 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Wilfried Vandenbussche

  Bij een buitentemperatuur van 26°C bedraagt de temperatuur in de wagen na 1 uur 52¨C. (na 10 minuten reeds 37°C)

 • Khadija Bouderqa

  Rip lieve kindjes. Weer 2 sterretjes aan de hemel. . Ocharme de papa en de mama. Voor de rest van hun leven schuldgevoelens. We mogen niemand veroordelen. Wat oververhitting en stress met een mens niet kan doen... Stress maakt een mens echt kapot. Zeg nooit nooit. Alles kan iedereen overkomen, moge God ons behoed en voor het kwade en ons bij ons gezond verstand behouden.

 • Jean De Grande

  Voor diegenen die hier zitten te mekkeren over 8 uur. Misschien is hij één van de weinigen die zijn job met hart en ziel doet. Dan ben je de ganse dag bezig met uw werk. Iemand die de ganse dag aan zijn/haar kinderen denkt komt er bij mij niet is. Voor de rest, heel erg dat dit gebeurd is, deze man moet er de rest van zijn leven mee verder.

 • Claude Sanders

  Dit is niet te geloven, mij maakt men niet wijs dat een vader zijn kinderen in de wagen kan vergeten gedurende 8 uren. En pas toen hij aan boord was van zijn voertuig verder reed en enkele straten verder maar pas ontdekte wat er gaande was.Ofwel is deze persoon gestoord en onder invloed van drugs of zijn daad was opzettelijk en dient bijgevolg behandeld als moord.

 • Shirley Pattyn

  Die vader heeft een vreselijke fout gemaakt en is zeker niet goed te praten. Maar hij is niet de enige schuldige. Ik veronderstel dat die kinderen moesten afgezet worden in een kinderdagverblijf of grootouders. Ikzelf ben kinderverzorgende 1 van de regels bij mij is dat ze tijdig moeten verwittigen als ze niet op de geplande dag komen. Stel die tweeling staat erop komen toe om 8u en om 8u30 zijn ze er nog niet ga ik beginnen rondbellen. Zowel prive nummers of op de nummers van hun werk.