Vader gaat van deur tot deur op zoek naar zijn vermiste dochter, maar ontdekt iets helemaal anders

De vermiste tiener Savanna Lark.
Facebook De vermiste tiener Savanna Lark.
Een Amerikaanse vader die op zoek naar zijn vermiste dochter zelf een buurtonderzoek deed, heeft een onverwachte ontdekking gedaan. Bobby Harvey - vader van de verdwenen Emileigh Shaw (16) - had een tip gekregen dat er in Abbeville (South Carolina) een vermist meisje gezien was. Dat klopte, maar het bleek niet zijn eigen dochter te zijn.

Het ging om de 15-jarige Savanna Lark, die al sinds 9 februari spoorloos was. Haar moeder Angie waarschuwde de politie van Williamston, omdat het meisje niet meer naar huis was gekomen en ook niets had meegenomen, zelfs niet haar mobiele telefoon.

Politie
Bobby Harvey was van huis tot huis aan het gaan op Cromer Road, toen hij de woning kon lokaliseren waar het vermiste meisje naar verluidt verbleef. De eigenares zei dat er maar één meisje woonde, maar toen Bobby er twee in de tuin zag, verwittigde hij toch de politie. Het tweede meisje bleek Lark te zijn.

Emileigh Shaw.
Facebook Emileigh Shaw.
Bobby Harvey en dochter Emileigh Shaw.
Facebook Bobby Harvey en dochter Emileigh Shaw.

De moeder van Lark vertelde de Amerikaanse nieuwszender Fox dat ze te doen heeft met de man. "Ik kan me niet voorstellen hoe het moet voelen voor hem", zei ze, "omdat zijn eigen dochter nog altijd spoorloos is. Maar we zijn heel dankbaar, omdat zijn waakzaamheid mijn dochter weer thuisbracht. Hopelijk vindt hij ook snel zijn eigen dochter terug. Ik ga hem in elk geval bijstaan en het opsporingsbericht zo veel mogelijk verspreiden."

Gevaar
Bobby Harvey is bijzonder ongerust. "Ik kan het niet uitdrukken in woorden, het is een onbeschrijfelijke angst en verdriet als je dochter verdwenen is", vertelt hij. "Ik weet niet eens of ze nog leeft. Ik wil gewoon weten of alles in orde is met haar. Er is geen twijfel over dat ze in gevaar verkeert."

Moeder Angie Lark.
Facebook Moeder Angie Lark.

Geur
Volgens de politie van Abbeville County hing er een onmiskenbare geur van marihuana in het huis dat Bobby Harvey had aangeduid. Agenten vonden er 15 gram wiet, 50 gram methamfetamines en 11 geweren. En dus ook de vermiste tiener Savanna Lark. Ze pakten bewoonster Vera Beth Perkins (39) op, onder meer voor drugsbezit en het aanzetten tot misdaad van een minderjarige.

Vera Beth Perkins.
Abbeville County Detention Center Vera Beth Perkins.