Vader die tweeling vergat in auto wordt aangeklaagd voor doodslag

Juan Rodriguez was ontroostbaar toen hij in de rechtbank verscheen.
screenshot Juan Rodriguez was ontroostbaar toen hij in de rechtbank verscheen.
Juan Rodriguez, de vader die vrijdag zijn 11-maanden oude tweeling vergat in zijn auto in New York, is aangeklaagd voor tweevoudige doodslag en ernstige verwaarlozing.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.

De 39-jarige man parkeerde vrijdagochtend zijn Honda in een straat in de Bronx en ging naar zijn werk. Acht uur later pas besefte hij dat hij z’n dochtertje Luna en zoontje Phoenix op de achterbank had laten zitten. De oorlogsveteraan belde meteen het alarmnummer toen hij zijn kinderen vond. Toen de hulpverleners ter plaatse kwamen, hadden de baby’s schuim op de mond. Kort daarna werden ze doodverklaard.

De man is nu aangeklaagd voor tweevoudige doodslag en ernstige verwaarlozing. De doodsoorzaak is officieel nog niet bekend, maar het lijdt weinig twijfel dat de warmte een rol heeft gespeeld. De vader  was ontroostbaar in de rechtbank. Bij het verlaten van het gebouw werd hij gesteund door zijn familie en omstaanders. Hij is vrij op borgtocht. 

Zijn advocaat is ongerust over de vader. “Hij is ontroostbaar”, zegt Joey Jackson. “Hij is dat al een lange tijd. Ik maak me zorgen om zijn mentale gezondheid.” 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.