Vader die tweeling vergat in auto wordt aangeklaagd voor doodslag

Juan Rodriguez was ontroostbaar toen hij in de rechtbank verscheen.
screenshot Juan Rodriguez was ontroostbaar toen hij in de rechtbank verscheen.
Juan Rodriguez, de vader die vrijdag zijn 11-maanden oude tweeling vergat in zijn auto in New York, is aangeklaagd voor tweevoudige doodslag en ernstige verwaarlozing.

De 39-jarige man parkeerde vrijdagochtend zijn Honda in een straat in de Bronx en ging naar zijn werk. Acht uur later pas besefte hij dat hij z’n dochtertje Luna en zoontje Phoenix op de achterbank had laten zitten. De oorlogsveteraan belde meteen het alarmnummer toen hij zijn kinderen vond. Toen de hulpverleners ter plaatse kwamen, hadden de baby’s schuim op de mond. Kort daarna werden ze doodverklaard.

De man is nu aangeklaagd voor tweevoudige doodslag en ernstige verwaarlozing. De doodsoorzaak is officieel nog niet bekend, maar het lijdt weinig twijfel dat de warmte een rol heeft gespeeld. De vader  was ontroostbaar in de rechtbank. Bij het verlaten van het gebouw werd hij gesteund door zijn familie en omstaanders. Hij is vrij op borgtocht. 

Zijn advocaat is ongerust over de vader. “Hij is ontroostbaar”, zegt Joey Jackson. “Hij is dat al een lange tijd. Ik maak me zorgen om zijn mentale gezondheid.” 
83 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jean-marie de moor

  Regeren met PS is zeker geen optie!

 • Yelene dekann

  NIEMAND doet dit met opzet,mensen zijn soms zo in gedachten,NATUURLIJK moet men zijn kinderen niet vergeten in de auto maar als men zo in gedachten verzonken is...dat overkomt iedereen wel eens.Veel erger zijn het die mannen die kindjes zo hard schudden dat ze gedood worden omdat ze wenen en die mannen spelletjes op de computer willen spelen, dan weet men met wat men bezig is. De ergste straf heeft deze man al nl. zijn kindjes zijn dood door zijn schuld,maar is dat opzettelijk?

 • Lisette Van Steenberge

  Dit had nooit mogen gebeuren! En wie zonder zonde is werpe de eerste steen! In een perfecte wereld met perfecte mensen gebeurt dit niet. En zo te zien zijn hier heel veel perfecte mensen!!! Oordelen en veroordelen is zo makkelijk...

 • Ronny Van de Wal

  Degenen die begrip hebben voor die kerel moeten eens luisteren: Je kinderen vergeet je niet zomaar in je wagen.toch geen acht uur na mekaar.Hoe in s'hemelsnaam breng je dat klaar.voor mijn part sluiten ze die vent levenslang op en 'vergeten' ze hem.....Het enige wat erg is is het feit dat die kinderen op zeer ellendige manier omkwamen!

 • Catherine MISTIAEN

  Het feminisme schotelt ons voor dat de moeder moét gaan werken, én de vader. Maar als ieder de helft doet, wordt alles maar half gedaan, en dat kan dodelijk zijn. Het is het één of het ander: niet werk EN gezin, maar werk OF gezin. Vader concentreert zich op het werk full-time, moeder blijft thuis en concentreert zich op de kinderen, full-time. En een leefbare vergoeding voor de thuisblijver, aub.