Vader die dochter verloor in verkeer, koopt reclametijd tijdens Super Bowl om aandacht Trump te trekken

Stephen Eimers' dochter Hannah (17) kwam om het leven in een verkeersongeval dat te wijten was aan een kapotte vangrail.
YouTube Stephen Eimers' dochter Hannah (17) kwam om het leven in een verkeersongeval dat te wijten was aan een kapotte vangrail.
Een Amerikaanse vader wiens 17-jarige dochter om het leven kwam in een verkeersongeval, heeft reclametijd gekocht tijdens de Super Bowl, de finale van het American Football die zondagnacht Belgische tijd wordt gespeeld in de stad Minneapolis. Stephen Eimers wil zo de aandacht  van  president Donald Trump trekken.

De man wijt het ongeval aan een kapotte vangrail en zegt dat in een dertig seconden durende boodschap. Reclames tijdens de Super Bowl zijn peperduur en zijn enkel weggelegd voor grote multinationals. Eimers die in de staat Tennessee woont, heeft de reclametijd enkel gekocht op de plaatselijke NBC-zender WPTV Channel 5 die in West Palm Beach (Florida) de Super Bowl uitzendt. 

Bedoeling is om zo de directe aandacht van Trump te krijgen, want die trekt naar alle waarschijnlijkheid dit weekend naar goeie gewoonte naar zijn buitenverblijf in het nabijgelegen Mar-a-Lago. Indien Trump de wedstrijd wil kijken, zal hij dus op de bewuste zender moeten afstemmen en krijgt hij de spot te zien.

Eimers' dochter Hannah reed twee jaar geleden tegen een vangrail, die losschoot. De rail doorboorde de wagen waardoor de jonge vrouw naar achter werd geslingerd. Ze overleefde de klap niet.

In de spot zijn dashcambeelden van een soortgelijk ongeval te zien. Eimer heeft een rechtszaak aangespannen tegen de vangrailfabrikant. In de video wil hij zijn bezorgdheid uiten over de wegenmankementen. Hij hoopt op een onderhoud met Trump.

De  onderstaande spot, die slechts 1.000 dollar kost om uit te zenden, wordt net voor de start van de Super Bowl vertoond. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Filip Desmedt

  Ja Ruben , klopt , maar is dit dan niet beter . Als je kijkt naar Frankrijk , de tolwegen daar zijn perfect onderhouden !! Rij eens over de brug van Millau , een pareltje . Akkoord , je moet ervoor betalen om op die wegen te rijden , maar ze zijn wel 110 procent in orde !! En ik heb dan véél liever deze wegen dan de wegen in Belgie , en zo te zien deze in Amerika .

 • Nico Lietaert

  En die vangrail stak over misschien? Waarom reed ze er tegen? Is dat niet de eerste fout?

 • Edmond Dillien

  naar goede gewoonte gaat hij naar mar-a-lago, hoeveel was het weer dat zo'n presidentieel weekendje koste was dat niet 600.000$ per keer.

 • DIRK JULIUS VANDESSEL

  "Rouwen" is zeer pijnlijk maar noodzakelijk ter verwerkende "vertering" van het leed. Ook op deze wijze...

 • ruben de wulf

  Piet Jan, ik denk dat de vraag eerder is, geloof je wat trump zegt over zijn begroting? Trump verkondigde op de state of the union dat hij meer dan een triljoen heeft om te spenderen aan infrastructuur... Maar eigenlijk is er maar 200 biljoen vrijgemaakt, en rekent hij voor het resterende bedrag op de privé sector... Wat zou neerkomen op tolwegen en andere... Dus niet alles geloven wat de man zegt en meer kijken naar de nummers of feiten die achter zijn woorden/alternatieve feiten zitten...