Vader (70) zoekt in vijver naar vermiste geestelijk gehandicapte zoon (39) en verdrinkt

(archieffoto)
thinkstock (archieffoto)
Een man heeft de zoektocht naar zijn geestelijk gehandicapte zoon met het leven moeten bekopen. De 70-jarige man verdronk in een vijver nabij de noordwestelijke Duitse stad Hildesheim; zijn zoon (39) is veilig en wel.

De man trok gisteren met de zoon en nog een ander familielid naar de vijver in het dorp Rössing om afkoeling te zoeken voor de hitte. Het kwik klom zondag tot 27 graden. Plaatselijke media laten voorlopig in het midden of het ginds toegelaten was om te zwemmen.

Zijn geestelijk gehandicapte zoon begon te zwemmen, maar ontsnapte even aan het ouderlijke toezicht. De vader liep meteen het water in om hem te zoeken. Zijn zoon kwam daarna op eigen kracht het water uit. De zeventiger werd niet veel later levensloos in de vijver gevonden. Reanimatiepogingen haalden niets meer uit, de man stierf ter plekke. Het onderzoek naar het incident is nog volop aan de gang.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Caroline Bex

  Voor je kind doe je alles, zelfs sterven!

 • Nicolas Van Hoecke

  Spijtig om na een heel leven, zo aan je einde te komen. Hartaanval lijkt een mogelijkheid.

 • DIRK VAN DESSEL

  Doffe ellende

 • Janneke Alsberg

  erg, drama...de vader bekoopt zijn liefde met de dood

 • Patrick Peeters

  Hoe triest . . .