Vader (53) redt drie dochters van verdrinkingsdood en komt zelf om

Fred Pepperman met zijn vier dochters.
Facebook Fred Pepperman met zijn vier dochters.
Drie dochters van Fred Pepperman (53) uit Tennessee dreigden twee weken geleden te verdrinken in de sterke stroming van de zee nabij Panama City in Florida. De vader slaagde erin het leven van zijn kinderen te redden maar was daarna zo uitgeput dat hij het zelf niet haalde.

Het was Peppermans dochter van 16, Grace, die tijdens de vakantie met de familie op 14 juli in moeilijkheden kwam door de stroming voor de kust van Seacrest, even boven Panama City in Florida. Twee oudere zussen, Olivia (20) en Kathryn (24), probeerden Grace te helpen, maar ze werden eveneens meegesleurd door het water. 

Hun vader sprong toen zelf de wilde zee in om zijn drie dochters te redden. Samen met nog een familielid en met behulp van een surfplank slaagde Pepperman erin zijn kroost in veiligheid te brengen. Maar de 53-jarige man was zelf helemaal op door de zware inspanningen en verloor het bewustzijn. Omstanders probeerden de heldhaftige vader nog te reanimeren, maar tevergeefs. Hij overleed in het ziekenhuis.

Fred Pepperman had samen met zijn echtgenote Julie Meunier vier dochters: Kathryn, Mallory, Olivia, en Grace. Op Facebook schreef Julie dat, zonder de heldendaad van haar man, Grace en Olivia zeker verdronken zouden zijn. “En Kathryn en ikzelf waarschijnlijk ook”, voegde ze eraan toe. 

Volgens Peppermans schoonzus Colette James had niemand van de familie door wat de twee rode vlaggen betekenden, die zwemmers waarschuwden voor het noodweer op dat moment. James zei verder dat de laatste woorden van Fred Pepperman gericht waren aan zijn dochter Kathryn, die hem om hulp smeekte: “Ik heb je”.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Leonarda Van Opbroecke

  Heel erg. Weeral een verwoest gezin. Veel sterkte. Wat de vlaggen betreft....rood is overal ter wereld hetzelfde. Duidt op gevaar! Hier aan de kust merk je ook mensen die denken dat die vlag er voor de versiering is. En met de sterke onderstroming wordt eens gelachen.

 • Ben Strauven

  Waw respect echte helden bestaan nog

 • Angelo Cabooter

  Iedereen moet toch weten dat rode vlaggen gevaar betekent?! En eigenlijk ook wil zeggen verboden in het water te gaan. Of staat er daar geen bord misschien met de uitleg van de vlaggen????

 • Sandra Beerlandt

  Jou laatste strijd en vol overgave om je gezin te redden met veel respect voor jou en je gezin in deze moeilijke tijd rust in vrede met volle eer en plichtbesef van je heldhaftige daad medaille verdien je

 • Elisa deJong

  Wat erg.. Er hadden ook woorden bij moeten staan, niet alleen vlaggen.