Vader (44) en dochter (11) komen om bij lawine in Val d'Isère

(archieffoto)
AFP (archieffoto)
In Val d'Isère in de Franse Alpen zijn vanmiddag een vader en zijn dochter omgekomen toen ze door een lawine bedolven geraakten. Dat meldt de Franse zender BFMTV. De slachtoffers, een man (44) uit de buurt van Parijs en zijn 11-jarige dochter, maakten deel uit van een grote groep skiërs die zich op een  piste hadden gewaagd die gesloten was vanwege lawinegevaar. Het ongeval deed zich voor op 3.000 meter op de Pisaillasgletsjer.

Ook in de Zwitserse Alpen deed zich vanmiddag een lawine voor. Twee skiërs zijn daarbij bedolven geraakt op 2.500 meter hoogte bij Finhaut. Beiden konden gered worden en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Dat melden Zwitserse media.

Eerder werd gemeld dat een groep van tien skiërs bedolven was, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval.

De plaats van het ongeval ligt buiten de gemarkeerde hellingen boven Finhaut op de drukke route naar Col de Fenestral.

In het gebied hebben zich vandaag meerdere lawines voorgedaan. Sommige ontstonden spontaan, anderen werden door skiërs veroorzaakt. De politie had al opgeroepen tot voorzichtigheid. In de regio is momenteel een aanzienlijk lawinegevaar, categorie drie op een schaal van vijf.
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Ingrid Charlier

  Onverantwoord van die vader om zijn kind zo in gevaar te brengen met alle gevolgen vandien.

 • David Vlaeminck

  Met je kind van op een gesloten en verboden piste gemarkeerd met lawinegevaar, kwestie van verantwoordelijk te zijn als ouder... Spijtig om je leven te moeten laten wegens ondoordacht risico's te nemen.

 • Harry Zona

  Sorry, no mercie, stoerdoennerij wordt altijd afgestraft. Spijtig voor hun familie en vrienden.

 • Ivo Torfs

  Om wanhopig van te worden, blijf op de gemarkeerde pisten, hoeveel redders moeten hun eigen leven weer op het spel zetten om die onverantwoordelijke mensen te redden ?