Unicef slaat alarm in Mali: "15 procent van kinderen acuut ondervoed"

afp
Meer dan vijftien procent van de kinderen in het West-Afrikaanse Mali is zo ondervoed dat ze dreigen om te komen van de honger. Volgens de standaarden van de Wereldgezondheidsorganisatie gaat het om een kritieke situatie, waarschuwt Unicef, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties.

Unicef verwacht dat er tegen volgend jaar 165.000 kinderen met acute ondervoeding zullen kampen, een stijging van 23.000 in vergelijking met dit jaar. Volgens de Wereldbank sterft in Mali één kind op de tien voor het de leeftijd van vijf jaar bereikt.

Het West-Afrikaanse land is al sinds 2012 het toneel van instabiliteit en geweld. Toen maakten veel extremistische rebellengroepen gebruik van de chaos na een militaire coup. Verschillende buitenlandse machten stuurden troepen naar de regio. België kondigde al aan om de aanwezigheid in de VN-missie in het land  te versterken. Momenteel staat die eenheid overigens onder leiding van de Belgische generaal Jean-Paul Deconinck.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eida Lam

  Ja en? Is dat voor mij een motivatie om meer belastingen te betalen? Of zal het zo voorgesteld worden en navenand zien die koters geen cent van mijn belastingen?

 • Jan Jansens

  Er zijn nog wel een aantal voetbalploegen die geld genoeg hebben die betalen honderden miljoen euro's voor 1 speler. Die kunnen nog wel wat sponsoren.

 • jean-pierre rejek

  Waar is al dat geld gestort gedurende 60 jaar want er is niets verbeterd in die regio ,en 100 meter verder stappen ze uit een vliegtuig met een Gouden roltrap .

 • Jan Maarten

  Waarom brengen die dan kinderen ter wereld ? En ons dan nog een slecht geweten proberen te bezorgen ! Gewoon misdadig. Het wordt tijd dat de oorzaak van de armoede wordt aangepakt, namelijk het onbeperkt produceren van kinderen.

 • Yannick Foubert

  Boeehoee. Wie kan dat wat schelen lol