Undercoverjournaliste legt datingsite voor pedofielen bloot

THINKSTOCK
De Britse krant Sunday Mirror heeft een gruwelijke ontdekking gedaan door de website Family4Love.com onder de loep te nemen. Een undercoverjournaliste schreef zich in op de datingsite voor pedofielen en kwam zo in contact met mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een partner om een gezin te stichten en hun kinderen te misbruiken.

De Britse journaliste maakte een afspraakje met een gebruiker van de website en kreeg onwaarschijnlijke verhalen te horen. De man vertelde onder meer dat hij op zoek was naar een vrouw om vervolgens een gezin te stichten en kinderen te krijgen. De man zou geen vier of vijf jaar wachten alvorens de kinderen te misbruiken. De 'date' kwam tot stand nadat de journaliste de man online had aangesproken en hij erg veel interesse voor haar toonde. Gedurende een aantal weken pochte hij over het misbruiken van zijn 13-jarige familielid en kinderen van een vakantiekamp.

De man zocht een relatie om zo gemakkelijker seks te kunnen hebben met kinderen. Hij zou hen onderwijzen en belangrijke levenslessen over hun lichaam bijbrengen. Hoewel de journaliste deze getuigenissen al hard genoeg vond, deed de man er tijdens het afspraakje nog een schepje bovenop. "Je moet seks met kinderen hebben. Zolang je geen intiem contact met hen hebt, zal je niet gelukkig zijn."

Hij vertelde met fierheid over het jarenlange misbruik van kinderen. Zo had hij dankzij zijn nichtje twee à drie "aangename" jaren. "Ik heb haar goed onderwezen en zolang je de kinderen het gevoel geeft dat ze geliefd zijn, doen ze alles voor je." Ook vandaag zou de man nog steeds "toegang" tot andere jongeren hebben.

Ook over het doel van de website schepte de man op. "Ik ken heel wat koppels die hun kinderen gebruiken. Zo spreek ik soms af met een koppel uit Zweden om hun kind te gebruiken, we 'swappen' regelmatig onder elkaar."

De man die de reporter ontmoette, is een van de 3.000 gebruikers van de website die onder meer in Amerika, Groot-Brittannië en Europa opmars maakt. Ondanks heel wat onderzoeken, blijven dit soort website ontstaan. "Politiemensen zoeken uiteraard naar de daders, maar er zijn er gewoon te veel", weet de pedofiele man.