Exclusief voor abonnees

Undercover bij Janus op de camping: het werkelijke verhaal over de Eindhovense drugsbaas uit de populaire tv-serie

Beelden uit de serie Undercover met Frank Lammers als drugsbaron. Janus van W. uit Eindhoven stond hiervoor model.
Netflix Beelden uit de serie Undercover met Frank Lammers als drugsbaron. Janus van W. uit Eindhoven stond hiervoor model.
De eerste Nederlandstalige Netflix-serie Undercover,  die bij ons al op Eén te zien was, heeft in rap tempo de harten van de kijkers veroverd. Maar wat in de serie, geïnspireerd op het leven van de Eindhovense drugsbaron Janus van W., is werkelijk gebeurd?

Het vet aangezette Brabantse accent, de combinatie van snoeihard geweld en humor, het sterke acteerwerk van Tom Waes en de Mierlose acteur Frank Lammers als drugsbaas: op dit moment is er op Netflix Nederland geen populairdere serie dan Undercover. Dat is mede te danken aan de verhaallijnen die - anders dan de disclaimer hieronder aan het begin van elke aflevering wil doen geloven - niet uit de lucht zijn gegrepen. 

De serie draait om twee undercoveragenten die op een Belgische camping een Eindhovense drugsbaron proberen te ontmaskeren. Precies dat deel van het script komt rechtstreeks uit een bestaand strafdossier: dat van de veroordeelde topcrimineel Janus van W. uit Eindhoven, die door de Belgische justitie werd gerekend tot de grootste drugshandelaren van Europa. Let op: dit artikel bevat spoilers.

Waarheidsgehalte

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guy Verhaege

  Top serie, prachtig en geloofwaardig geacteerd, nog van dat !

 • guido vermeyen

  Goeie serie, maar geen top...vond Waes niet zo super, wel die Hollanders, goeie acteurs...helaas serie om geen 2 de keer te bekijken...maar niet slecht naar Vlaamse normen....al moet het ook gezegd die scandinavische series zijn ook niet altijd top...voorbeeld: Trapped was een topper, helaas tweede seizoen viel tegen, echter The team was weer een super topper, en tweede seizoen viel ook tegen, zo zie je maar...

 • Marc Michielsen

  Topserie...kan zeker concurreren met de Scandinavische series op canvas

 • kris deka

  Willy, over water was zeeeeer goed.

 • Willy OPDEBEECK

  Sterk acteerwerk van Tom Waes ? Grote onzin ! Undercover, Over Water en Fiskepark...drie vergissingen van formaat;