Uitzenduur Sesamstraat wordt niet aangepast

De PVV, de partij van Geert Wilders, heeft problemen met het nieuwe uitzenduur van Sesamstraat.
UNKNOWN De PVV, de partij van Geert Wilders, heeft problemen met het nieuwe uitzenduur van Sesamstraat.

De Nederlandse minister van mediazaken Ronald Plasterk (PvdA) heeft begrip voor ouders die zich ergeren aan het nieuwe uitzendtijdstip van Sesamstraat.

Hij is echter niet van plan in te grijpen. Dat heeft Plasterk donderdag laten weten in antwoord op Kamervragen van de PVV, de partij van Geert Wilders.

Sesamstraat wordt vanaf maandag niet meer om 17.30 uur uitgezonden, maar om 17.00 uur. Dat is de zesde wijziging in het uitzendtijdstip in een paar jaar tijd. PVV-Kamerlid Martin Bosma wond zich daarover op, omdat kinderen gebaat zijn bij vaste tijden.

Plasterk kan zich naar eigen zeggen voorstellen dat ouders de wijziging van het uitzendtijdstip vervelend vinden. Hij is echter niet van plan om in te grijpen, omdat de politiek zich niet mag bemoeien met de inhoud of de plaatsing van tv-programma's. Daar gaan de omroepen over. Plasterk: "Voor politici geldt het slotwoord van Meneer de Uil (Fabeltjeskrant, elke avond om 19.00 uur stipt): Snaveltjes toe!"

Dichtbij Nederland

Een andere, minstens zo belangrijke reden voor de opwinding van de PVV was dat Sesamstraat moet wijken voor Dichtbij Nederland, een nieuw NPS-programma met positieve verhalen over landen als Suriname, Turkije en Marokko. Volgens Bosma raken ouders met Sesamstraat-kijkende kinderen daardoor nóg geërgerder. Plasterk denkt echter dat de ergernis hierover wel zal loslopen. (novum/mvdb)