Uitgeput paard sterft nadat het toeristen moest rondrijden bij 36 graden

Beeld ter illustratie
Shutterstock Beeld ter illustratie
Op het internet doen schokkende beelden uit Italië de ronde van een koetspaard dat overleed nadat het gedwongen werd om toeristen rond te rijden onder een zengende zon. Italiaans parlementslid en voormalig toerismeminister onder Silvio Berlusconi, Michela Vittoria Brambilla, spreekt van een “nationale schande”.

Het dier moest een koets vol bezoekers rondrijden in het park van het Koninklijk Paleis van Caserta in Zuid-Italië. Dat meldt de krant La Repubblica. Tijdens een van die toeristische tochtjes zakte het paard plots ineen. De combinatie van vermoeidheid en het warme weer leidde uiteindelijk tot zijn dood. De buitentemperatuur in de schaduw liep die dag op tot maar liefst 36 graden.

Een rit in een paardenkoets door het park van het Koninklijk Paleis is een van de favoriete attracties voor wie een bezoek brengt aan de Italiaanse stad Caserta, nabij Napels. In de koets kunnen maximaal vijf personen plaatsnemen, inclusief de koetsier.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Onderzoek geopend

Het incident veroorzaakte heel wat opschudding in Italië. Milieuactivisten dringen erop aan dat dieren niet langer worden gebruikt om toeristen rond te rijden, vooral bij extreme temperaturen.

Volgens Italiaanse media was het overleden paard niet geschikt om te werken voor het bewuste paardentransportbedrijf. Gisteren heeft het parket van Santa Maria Capua Vetere dan ook een onderzoek geopend naar de exacte doodsoorzaak van het dier. Een autopsie volgt, bericht La Repubblica. 

De verkozen milieuactivist Francesco Borrelli kondigde eerder al aan dat zijn partij Europa Verde de eigenaar van de koets gerechtelijk zal vervolgen.
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Patrick Kelchtermans

  Idem met de olifanten in Thailand, de ezeltjes in Spanje, beren in Oost-Europa, wilde dieren in circussen, ... Ze worden beschouwd als gebruiksvoorwerpen, ze moeten geld opbrengen en mogen niks kosten. Combineer dat met de doorsnee oerlompe toerist en dan krijg je dit soort toestanden. Wie kruipt er in godsnaam met deze temperaturen in een koets? Voor de andere aarbewoners zou het niet slecht zijn moest de helft van de mensen sterven.

 • johan vankeirs

  Alles moet eraan geloven.Als het maar geld opbrengt,dit is nog het enige wat telt.

 • dimitri vermeire

  Elk normaal mens zou geen zware inspanning doen zeker niet bij de dieren met zo warme weer

 • Harry Vermeulen

  Zeer zwaar straffen. Ook de toeristen die er gebruik van maken.

 • Jeff Smulders

  Het ergste is dat de toeristen erom vragen, maar de koetsier moest het weten, dat dier had geen kans in die hitte. Wat mij betreft die koetsier vervolgens wegens dierenmishandeling en alle kosten laten betalen ook voor het onderzoek etc.etc.