Uitgebroken stier zaait paniek in Franse gemeente, agent opent het vuur: zes gewonden

Illustratiebeeld
Getty Images/iStockphoto Illustratiebeeld
Gisteren heeft een stier paniek gezaaid in Vergèze in het Franse departement Gard. Het dier dat was ontsnapt voorafgaand aan de ‘Féria’, verwondde vijf mensen. Een agent opende daarop het vuur en schoot de stier op straat dood. Daarbij raakte nog een vrouw gewond.

Normaal zou gisteren in Vergèze in de namiddag een ‘novillada’ plaatsvinden tijdens het stierenvechtfestival ‘Féria du Rhôny’, waarbij stierenvechters in opleiding de strijd aangaan met jonge stieren in de arena. Maar rond 13 uur wist een dier uit te breken uit een omheind terrein grenzend aan de arena.

De stier dook de menigte in en verwondde verschillende mensen waaronder twee gendarmes. Uiteindelijk werd het dier op straat door een gendarme doodgeschoten.

Volgens de regionale krant ‘Midi Libre’ raakte ook een zesde persoon gewond, vermoedelijk door een afgeketste kogel. De vrouw verkeert niet in levensgevaar.

De procureur van Nîmes heeft twee onderzoeken geopend om enerzijds te kunnen bepalen hoe de stier is kunnen ontsnappen en anderzijds om de exacte omstandigheden na te gaan waarbij de kolos door de politie werd geneutraliseerd.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ronny Rutmans

    Wanneer gaat men deze middeleeuwse vorm van dierenmishandeling voor goed verbieden !