Exclusief voor abonnees

Uitgaansleven Zuid-Korea weer op slot na tweede coronagolf

Het centrum van Seoul
Getty Images Het centrum van Seoul
De autoriteiten in Seoul zijn op zoek naar bijna 2.000 mensen die vorig weekend hebben gefeest in het uitgaanscentrum. De stad vreest een tweede coronagolf nu een man waarschijnlijk het virus daar in nachtclubs heeft verspreid. Zeker 40 stappers zijn al besmet. Ruim 2.100 uitgaansgelegenheden zijn direct gesloten.

Nu de coronateugels in Nederland en België iets worden gevierd, moet niemand zich al rijk rekenen. Dat blijkt in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. Daar zijn de maatregelen amper versoepeld of het noodlot slaat alweer toe.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Walter Decock

  Als we zien hoe vooral jongeren zich gisteren al gedroegen op onze pleinen lijkt een tweede fase eerder een zekerheid dan een mogelijkheid. Buitenlandse voorbeelden zijn blijkbaar niet voldoende om domme egoisten tot inzicht te brengen.

 • Charity Swinnen

  Dat is te verwachten. Zal in veel landen zo zijn. De vraag is niet wanneer er een tweede golf komt, want die zal er overal komen, maar hoe men erop reageert. Dat is veel belangrijker. Hopelijk heeft België er iets uit geleerd.

 • Hugo Stigletz

  En wetende dat deze laden veel groter zijn met meer mensen en minder besmetingen had en doden dan België en nu gaat België full house spelen en bijna alles in 1 keer terug openen met een bevolking van ik ik ik en de rest intreseerd me niet. 2de golf komt zo wie zo en veel erger nog dan nu.

 • Jacques Mertens

  Is dat nu zo moeilijk om wereldwijd een periode van 3 weken af te spreken waarin letterlijk iedereen in zijn kot blijft?

 • Tony Vilters

  Maandag de winkels en scholen openen. (met alle gevolgen vandien) Tegen vrijdag zie je de besmettingen toenemen en na het W-End stijgen de ziekenhuisopnames. 2-3 weken later stijgt het dodental weer. Of, we gaar eerst zonder verplegend personeel geraken? Of we gaan eerst zonder leraars vallen. EERST een vaccin, daarna zien we wel weer.