Uberbestuurder beschuldigt senator van aanranding

Archiefbeeld: Een klant zoekt een Uber in Amsterdam
anp Archiefbeeld: Een klant zoekt een Uber in Amsterdam
Een vrouwelijke Uberbestuurder beschuldigt de Amerikaanse senator Bryce Marlatt dat hij haar in de nek zou hebben gekust en zou hebben vastgegrepen terwijl ze de senator naar zijn hotel bracht. Dat schrijft Buzzfeed News.

De chauffeur pikte een man op rond 22.00 uur op 26 juni om hem naar een hotel in Oklahoma City te brengen, staat te lezen in het politierapport. De bestuurder zegt dat de passagier haar vanaf de achterste passagierszetel tijdens de rit vastgreep en haar in de nek kuste terwijl ze aan het rijden was.

Nadat de chauffeur de man afzette aan zijn hotel, begon ze hem in een nabijgelegen bar online op te zoeken met de informatie die ze van hem had, vertelde ze de politie. Twee dagen later nam de vrouw contact op met de politie omdat ze "onzeker was wat ze moest doen", staat er nog te lezen. Verder zegt ze dat ze een klacht wil indienen.

Uber wil geen informatie over de klant meedelen met de bestuurder, maar zou het wel aan de politie geven. "Wat er is gemeld wordt niet getolereerd en heeft geen plaats bij de Uber app", verklaarde Uber aan BuzzFeed News. "We werken samen met het politiedepartement van Oklahoma City en zullen hen alle informatie verschaffen die hun onderzoek zou helpen."

"De senator was gechoqueerd en verbaasd door de beschuldigingen", zegt Marlatt's advocaat aan Business Insider. "Hij wil dit tot de bodem uitspitten." De advocaat staat in contact met Uber.