Uber versterkt mogelijk zijn greep op maaltijdbezorgingsmarkt door overname van Deliveroo

Deliveroo is actief in tien Belgische steden waaronder Gent.
James Arthur Deliveroo is actief in tien Belgische steden waaronder Gent.
Taxidienst Uber is in vroege gesprekken verwikkeld rond een mogelijke overname van maaltijdbezorger Deliveroo voor meerdere miljarden dollars. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Bloomberg.

De gesprekken kunnen nog stuklopen, omdat Deliveroo en zijn investeerders terughoudend zouden zijn om de onafhankelijkheid van de onderneming op te geven. Het in Londen gevestigde Deliveroo werd bij een laatste financieringsronde vorig jaar gewaardeerd op meer dan twee miljard dollar. Volgens de ingewijden zou een biedingsvoorstel van Uber aanzienlijk hoger moeten zijn dan dat bedrag. 

Uber en Deliveroo wilden zelf niet reageren.

Door de overname zou Uber zijn greep op de maaltijdbezorgingsmarkt in vooral Europa fors versterken. De markt voor maaltijdleveringen aan huis is een van de speerpunten van het Amerikaanse bedrijf, met de eigen dienst Uber Eats. Deliveroo is wereldwijd actief, onder meer ook in België.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Stef luyten

    Zou een verplichte maatregel moeten zijn bij arrestatie

  • Marcus Camps

    Twee miljard voor een bedrijf van studentjes met rugzakken. Wat een geweldige innovatieve insteek. (cynisch) Te gek om los te lopen en hoop maar dat geen enkele fonds daar met mijn centen één Euro instopt.

  • John Stahl

    Een bedrijf dat nog nooit winst heeft gemaakt, enkel verlies, gaat een ander bedrijf opkopen. De wereld op zijn kop.