Uber schort proefproject met zelfrijdende auto's op

AP
Amper een week na de start heeft Uber het testproject met zelfrijdende wagens in San Francisco al stopgezet. Het bedrijf beschikt niet over de nodige vergunningen om zelfrijdende auto's de openbare ruimte op te sturen en stopt het project daarom vroegtijdig.

Daags na de lancering van het proefproject had het departement voor gemotoriseerde voertuigen van de staat Californië Uber al opgeroepen meteen te stoppen met zelfrijdende wagens op pad te sturen. Volgens het staatsdepartement heeft Uber geen toestemming voor het project.

Uber bleef volhouden dat het geen specifieke toelating nodig had, omdat er in de zelfrijdende wagens van Uber nog steeds een bestuurder en een ingenieur aanwezig zijn die het auto monitoren en ingrijpen bij drukke verkeerssituaties. Toch dreigde het departement voor gemotoriseerde voertuigen met gerechtelijke stappen, waarop Uber besloot zijn proefproject op te schorten.

Het is voorlopig onduidelijk of Uber een vergunning gaat aanvragen of ze het proefproject verder willen zetten in een andere Amerikaanse staat. Eerder heeft Uber al geklaagd over de complexe regels in de staat Californië, die zouden het technologische innovatie moeilijk maken.