Uber nu ook de gezondheidszorg in?

AP
Op een dag, als u het nodig heeft, zou er wel eens een Uber voor uw deur kunnen staan in plaats van een ambulance, om u naar het ziekenhuis te brengen. Of naar een doktersafspraak. Of misschien wel een dokter tot bij u rijden, waar u zich dan ook bevindt. Hoewel Uber geen onmiddellijke plannen in die richting heeft, zette het bedrijf recent de eerste stappen in die richting.

Recent begon Uber ook al met het leveren van drogisterijbenodigheden, eten en -jawel- ook kittens. Uiteraard speelt dit alles zich voorlopig enkel in de Verenigde Staten af, maar eens Uber ook bij ons vaste voet aan de grond heeft, mogen wij ons allicht ook aan tal van Uber-diensten verwachten.

Gedurende vier uur afgelopen donderdag konden Uber-klanten in 36 Amerikaanse steden een griepvaccin (inclusief verpleger of verpleegster) bestellen. Het bedrijf hoopte om 10.000 mensen te vaccineren. Maar wat nog belangrijker is: Uber nam afgelopen week een eerste gezondheidsadviseur in dienst. John Brownstein van het Boston Children's Hospital is ook professor aan de befaamde Harvard universiteit.

Uitbreiding van programma
Brownstein vertelde aan Buzz Feed dat hij het idee had opgevat om de mensen niet om een griepvaccin te sturen, maar de vaccins naar de mensen te brengen. Vorig jaar werkte hij voor het eerst samen met Uber voor een proefprogramma in vier steden (Boston, Chicago, New York en Washington DC). Daarbij werden meer dan tweeduizend mensen gevaccineerd. 80% van hen zei voor de vaccinatie te hebben gekozen omwille van het gebruiksgemak van de Uber-health dienst.
Die cijfers hebben Uber aangezet om het programma dit jaar fiks uit te breiden. Zo hadden klanten dit jaar de mogelijkheid om voor meerdere personen een vaccin te bestellen, voor familie of collega's bijvoorbeeld.

Benieuwd wat de toekomst van Uber in ons land wordt, in de Verenigde Staten zijn er alvast grootse plannen.