Uber brengt e-mails rond met paard en kar uit protest tegen nieuwe regelgeving

Screenshot / Twitter
In Queensland, Australië, werd er gisteren op een wel heel erg merkwaardige manier post bedeeld. Met paard en kar bracht taxidienst Uber er zo'n 15.000 uitgeprinte e-mails naar het parlement. Dit uit protest tegen de reeks van nieuwe wettelijke voorschriften die het bestaan van de taxidienst er onmogelijk maakt.

De e-mails waren dan ook afkomstig van een aantal boze Queenslanders, die graag terug van de taxidiensten gebruik zouden maken. Ze hebben het gevoel dat de overheid hen van een erg handig vervoersmiddel berooft. Volgens Sam Bool, General Manager van Uber in Queensland, hadden verscheidene klanten al eerder geprobeerd hun ongenoegen over de nieuwe regels aan het parlement kenbaar te maken. Die klachten werden door het parlement echter moedwillig afgescheept: alle e-mails die binnenkomen uit protest tegen het schrappen van Uber, worden geblokkeerd.

Daarom besloot Uber actie te ondernemen en er op de aloude manier - en licht sarcastische - manier, met paard en kar, voor te zorgen dat de klachten niet anders konden dan aankomen. "Om er zeker van te zijn dat alle stemmen voor het delen van een auto in Queensland gehoord worden, zorgen we er persoonlijk voor dat alle e-mails vandaag aan het kantoor van de deelstaatpremier worden afgeleverd."

Boetes

Op 20 april ging er in Queensland een wet van kracht, die het delen van een wagen met behulp van de Uber-app onmogelijk maakt. Chauffeurs die betrapt worden op het aanbieden van carpooldiensten tegen betaling, riskeren een boete van 2.356 dollar (1.534 euro). Mensen die illegaal taxigebruik - zoals dat van Uber - administratief mee helpen organiseren, riskeren zelfs boetes tot 23.560 dollar (15.337 euro).