Uber botst weer met autoriteiten in India

Vrouwen gingen in december massaal de straat op, nadat een vrouwelijke passagier was verkracht door een UberPOP chauffeur.
REUTERS Vrouwen gingen in december massaal de straat op, nadat een vrouwelijke passagier was verkracht door een UberPOP chauffeur.
De internationale taxibemiddelaar Uber ligt in de clinch met de autoriteiten in de Indiase stad Mumbai. Die eisen dat het bedrijf alarmknoppen installeert in taxi's, meldt The Times of India.

De Indiase tak van Uber raakte vorig jaar in opspraak, nadat bekend werd dat een 27-jarige vrouw tijdens een rit met de dienst UberPOP zou zijn verkracht. De transportautoriteiten in Mumbai eisen nu dat alle taxi's worden voorzien van alarmknoppen bij de passagiersstoelen.

Uber zou echter vrezen dat de knoppen voor verwarring zorgen en snel slijten. Bovendien is de bemiddelaar zelf geen eigenaar van de voertuigen. De lokale Uber-baas Said Sawlani zei de knoppen alleen te willen plaatsen "als er maar één knop is en de eigenaar van de taxi de plicht krijgt die te installeren."

Het bedrijf kondigde wel aan een alarmknop op te nemen in de app, maar het is de vraag of de lokale autoriteiten daar genoegen mee nemen. Zij zouden de regering inmiddels hebben geadviseerd de Uber-app helemaal te verbieden, zeggen bronnen tegen de krant.