Uber bereid tot concessies in Londen

reuters
Het Amerikaanse taxibedrijf Uber is bereid concessies te doen om de beslissing tot intrekking van de vergunning in Londen ongedaan te maken. Het bedrijf zegt toe om meer aandacht te besteden aan de veiligheid van passagiers en om de arbeidsomstandigheden van chauffeurs te verbeteren, zoals het beperken van de werktijden.

De toezichthouder op het openbaar vervoer in de Britse hoofdstad trok vrijdag de vergunning in omdat men vindt dat het bedrijf onvoldoende verantwoordelijkheid neemt voor zaken die de openbare orde en veiligheid aangaan.

Uber ging in beroep tegen die beslissing. Zolang die zaak loopt, kan het taxibedrijf nog door blijven werken in Londen. Uber heeft binnen een dag al een half miljoen handtekeningen verzameld tegen het intrekken van zijn vergunning voor het taxivervoer in Londen.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • FRANCIS vanoverschelde

  Uber. Iets raar onbetrouwbaar. Snap niet dat het een bedrijf is zelfs Hoe organiseren ze zo een rommel zonder bedrijfszetel . Een lucht bedrijf via de pestphone ?

 • Mats Dendonder

  Sven, je Kent Uber duidelijk niet. Een taxi vergunning moet je nl nog steeds hebben. De taxi sector is archaïsch en te duur, ik neem alleen nog maar ubers.

 • Vive la revolution

  Uber is volgens mij een goede manier om minder mensen onder invloed (alcohol, drugs, pijnstillers...) in het verkeer te hebben. snel, makkelijk en betaalbaar. Als ik bv naar een pokeravond bij vrienden wil kost een taxi heen en terug me 150€ .. met dat geld kan ik 20 poker-avonden organiseren... een betaalbare optie zou enorm geapprecieerd worden..

 • Sven Kerstens

  Stoppen die illegale handel! Als je taxichauffeur wil worden, vraag een licentie aan en doe zoals het hoort.