Tyfoon Lingling eist al drie doden in Zuid-Korea, Kim Jong-un hekelt amateurisme van autoriteiten in voorbereiding op storm

Tyfoon Lingling gaat hard tekeer in Zuid-Korea en richtte veel schade aan.
AP Tyfoon Lingling gaat hard tekeer in Zuid-Korea en richtte veel schade aan.
De tyfoon Lingling heeft in Zuid-Korea het leven gekost aan minstens drie mensen. Tientallen anderen raakten gewond, zo meldt het nationale persbureau Yonhap vandaag. Door het natuurgeweld zijn bijna 300 vluchten geschrapt, zijn 40 gebouwen beschadigd en hebben 161.000 gezinnen een tijdlang zonder elektriciteit gezeten. Ook in Noord-Korea wordt gevreesd voor grote schade.

Lingling is de dertiende tyfoon die dit jaar het schiereiland treft. De wind was zo sterk dat bomen knakten. Door de straten van Seoel vlogen stukken van gebouwen en takken.

Heel Zuid-Korea werd getroffen door de tropische storm. In Boryeong, ten zuidwesten van Seoel, kwam een vrouw om het leven door hevige wind. In een kuststad in het westen kwam een man onder een ingestorte muur terecht op de parking van een ziekenhuis en in het noordelijke Paju werd een zestiger dodelijk getroffen door een losgeraakt stuk dak.

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft het amateurisme gehekeld van de autoriteiten in zijn land in de voorbereiding op de naderende tyfoon Lingling.
AP De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft het amateurisme gehekeld van de autoriteiten in zijn land in de voorbereiding op de naderende tyfoon Lingling.

“Amateurisme”

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft het amateurisme gehekeld van de autoriteiten in zijn land in de voorbereiding op de naderende tyfoon Lingling, zo bericht de Noord-Koreaanse staatspers. Volgens het Zuid-Koreaanse meteorologisch agentschap komt de storm deze namiddag aan in Noord-Korea.

De Noord-Koreaanse leider organiseerde gisteren een spoedvergadering, waarin hij waarschuwde voor de gevaren van de tyfoon. Ook betreurde hij een gebrek aan voorbereiding van de autoriteiten, aldus het Noord-Koreaanse staatspersagentschap KCNA.

De Noord-Koreaanse verantwoordelijken “behouden dezelfde houding en zijn machteloos tegenover de tyfoon, onbewust van de ernst en totaal ontspannen”, aldus Kim Jong-un.

EPA
AFP
AP1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • andre Dewilde

    De natuur houdt zich niet bezig met politiek, noch landsgrenzen.