Twitteraccount Trump tijdelijk onbereikbaar: medewerker haalt 'stunt' uit op laatste werkdag

REUTERS

Het persoonlijke Twitteraccount van de Amerikaanse president Donald Trump @realdonaldtrump is deze nacht korte tijd uit de lucht geweest. In de loop van de nacht liet het bedrijf weten dat een medewerker op zijn of haar laatste dag de Twitteraccount van de president al dan niet bewust offline gehaald heeft. Het bedrijf voert intern onderzoek naar de zaak. Op sociale media wordt de 'stunt' alvast hartelijk ontvangen.

Donald Trumps account @realDonaldTrump was door de storing zo'n elf minuten uit de lucht. Twitter liet in eerste instantie weten de zaak te zullen onderzoeken en stappen te zullen ondernemen om een herhaling in de toekomst te voorkomen.

De Twitterpagina van Donald Trump was eventjes verdwenen.
rv De Twitterpagina van Donald Trump was eventjes verdwenen.

Vlak na de storing stuurde de president alweer twee tweets, over de belastinghervorming en over fraude bij de Democraten.

Trump heeft 41.7 miljoen volgers op zijn eigen Twitteraccount. Op zijn tweede account, de officiële account van de president van de Verenigde Staten @POTUS, heeft hij nog eens ruim 20 miljoen volgers. 

In de loop van de nacht liet Twitter weten dat een medewerker op zijn of haar laatste dag de Twitteraccount van de president al dan niet bewust offline gehaald heeft. Het bedrijf voert een intern onderzoek naar de zaak.

Op Twitter zelf media wordt de actie van de medewerker in elk geval positief ontvangen: mensen roepen al op de persoon in kwestie de Nobelprijs voor de Vrede te geven, of toch op z'n minst een promotie:
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jurgen Van Den Bergh

  Inderdaad Pete :) De meeste van Trump zijn volgers zijn mensen die hem volgen om 's morgens aan de ontbijttafel eens goed te kunnen lachen met zijn gewauwel. Maar zelf heeft die mafkees dat niet door natuurlijk. Die werkneemster van Twitter heeft een geweldige stunt uitgehaald, maar ze had beter al zijn volgers verwijderd. Dan had Trump een beroerte gekregen en waren we er vanaf :)

 • Pete Schoonhuys

  40 miljoen volgers waarvan 20 miljoen Russische bots, 5 miljoen echte volgers en 15 miljoen tegenstanders die eens goed kunnen lachten met zijn idiote uitspraken... Soit, het was eens effe rustig op Twitter. Dat meiske is een Nationale Held!

 • Conny Van den Bosch

  Hij of zij zal minder lachen als de dagvaarding in de bus valt en nog veel minder bij een veroordeling en de rekening. En eventjes gerekend, 40 miljoen volgers is toch ongeveer 13% van de bevolking. En dan nu de volgers van Premier Michel, 187000, oeps, nog geen 2%.

 • Jan Maarten

  Als je het aan de 30% aanhangers vraagt is Trump goed bezig. Met de andere 70% houdt hij geen rekening, dat is fake news.

 • James Willebroek

  Dit is weer zo iets zielig stel dit eens in een slecht daglicht, men doet dit niet.