Twitter neemt maatregelen tegen politici die regels schenden

Donald Trump voelt de bui al hangen.
Photo News Donald Trump voelt de bui al hangen.
Twitter gaat harder optreden tegen boodschappen van politici die de regels overtreden. Voor zulke berichten komt nu een ‘notice’ die de lezer waarschuwt, maakte Twitter bekend in een blogpost. De berichten worden niet verwijderd omdat ze “als belangrijk voor het algemeen belang worden beschouwd”.

In de notice wordt uitgelegd dat de tweets de regels van het sociaalnetwerk overtreden, maar dat ze toch worden verspreid in het "belang van het grote publiek". "In het verleden hebben we bepaalde tweets die onze regels schenden toch toegelaten omdat ze in het belang van het publiek waren. Maar het was niet duidelijk wanneer en hoe we zulke beslissingen gemaakt hebben", klinkt het.

De maatregel geldt enkel voor gebruikers die een regeringsfunctionaris zijn of vertegenwoordigen, kandidaat zijn voor een openbaar ambt of in overweging genomen worden voor een regeringspositie. Ze moeten ook meer dan 100.000 volgers hebben en geverifieerd zijn. Als er directe bedreigingen of oproepen tot geweld mee gemoeid zijn, zullen de tweets wel gewoon verwijderd worden.

Donald Trump voelt de bui blijkbaar al hangen. “Dit initiatief van Twitter is verschrikkelijk”, klonk het voor de camera van Fox Business Network. “Ik heb miljoenen volgers, maar blijkbaar mag je niet meer zeggen wat je wil. Ze maken het veel lastiger voor mij om mijn boodschap te verspreiden.”
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Edmond Dantès

  "Social Media", ook gekend als het rioolputteke van het internet

 • Michael Aerts

  Amai stel je voor als potus mondeling communiceren met het plebs. Not done.

 • ivan de ridder

  Boodschappen die aanzetten tot haat of stigmatiseren van bepaalde partijen / bedrijven kunnen inderdaad niet door de beugel. De twitterstorm van tweet-held en legende in zijn eigen droomwereld Trump is een aaneenschakeling van inbreuken.

 • guido Bervoets

  Als iemand nog maar een paar jaar geleden zou voorspeld hebben dat de president van de Verenigde Staten zijn land - en bij uitbreiding de hele wereld - zou besturen via Twitter zou men hem uitgelachen hebben en gezegd hebben dat zoiets te idioot voor woorden is. Maar kijk, soms overtreft de realiteit de fictie.