Twitter heft aantal blokkades Cuba op

Mariela Castro.
REUTERS Mariela Castro.
Twitter heeft de blokkades van een aantal accounts van Cubaanse overheidsinstanties en journalisten opgeheven. Zo kon de dochter van voormalig president Raúl Castro het sociale medium vandaag weer gebruiken. Het account van Castro zelf is echter nog geblokkeerd. Ook de accounts van staatsmedia en journalisten zijn nog gesloten.

"Twitter heeft ons eindelijk onze accounts teruggegeven", aldus Mariela Castro. "Ik wil iedereen bedanken die ons heeft gesteund tegen deze agressie.” “De stemmen van de Cubaanse Revolutie zullen altijd gehoord worden, ondanks de censuur van Twitter”, voegde ze er later nog aan toe.

Het sociale medium blokkeerde gisteren de profielen, omdat de accounts de regels overtraden. Twitter zei dat het niet is toegestaan om gesprekken te manipuleren of verstoren door meerdere accounts te gebruiken.

De accounts werden kort voordat president Miguel Diaz-Canel een toespraak hield geblokkeerd. Hij waarschuwde daarin voor een energiecrisis als gevolg van sancties door de VS.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.