Twintigtal studenten van Hogeschool PXL zitten vast in hotel in Ethiopië

De PXL-campus in Hasselt.
Foto Borgerhoff De PXL-campus in Hasselt.
Een twintigtal studenten en docenten van de Hogeschool PXL in Hasselt zitten momenteel vast in hun hotel in Ethiopië. Door een driedaagse staking moeten ze veiligheidshalve binnenblijven. Dat meldt Ben Lambrechts, algemeen directeur van PXL, vandaag.

De studenten en docenten zijn sinds zondag in Ethiopië, maar moeten door protesten tegen de plaatselijke overheid in het hotel blijven. "We hebben nauw contact met de ambassade en kregen het advies te wachten tot de driedaagse staking afgelopen is. Het is er momenteel niet aangeraden buiten te komen, waardoor de studenten in het hotel blijven", zegt Lambrechts.

Wel veilig

Vanaf morgen kunnen de studenten en docenten normaliter weer buiten komen. "De staking is vanavond afgelopen, dus vanaf morgen kunnen ze opnieuw vrijuit bewegen zonder gevaar. Er is overigens geen ongunstig reisadvies", aldus Lambrechts. "Ze zitten er heel veilig, dus we moeten ons geen zorgen maken. Het is een groot hotel met voldoende lesruimtes waar de studenten met opdrachten bezig kunnen zijn."

Een twintigtal studenten en docenten, uit verschillende opleidingen, zijn in Ethiopië voor een multidisciplinair project in samenwerking met de universiteit van de stad Jimma. De Hasseltse studenten zullen er twee weken werken aan casussen rond plaatselijke problemen. Het project wordt deels gefinancierd door Global Minds, dat hogescholen versterkt op het vlak van internationale relaties en ontwikkelingssamenwerking. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Rania Desaegher

    Dichter bij huis zijn er geen projecten om aan te werken zeker.

  • raf stevens

    Dat soort snoepreisjes zit in de lift, vroeger enkel EU, nu over gans de wereld. Blijkbaar is daar veel geld voor beschikbaar. Nergens wordt nog op bespaard, en iedereen maar klagen dat alle subsidies moeten opgetrokken worden. Gelukkig heeft ieder land een geldmachientje.