Twintiger schuldig bevonden aan beramen van aanslag in Duitsland

Duitse politieagenten voor het appartement waar de 20-jarige Syriër Yamen A. verbleef.
AFP Duitse politieagenten voor het appartement waar de 20-jarige Syriër Yamen A. verbleef.
Een rechtbank in Hamburg veroordeelde een 20-jarige Syriër tot 6,5 jaar gevangenisstraf voor het beramen van een aanslag. De man wilde een autobom laten ontploffen en tweehonderd mensen doden of verwonden.

De politie arresteerde Yamen A. vorig jaar in de stad Schwerin, in het noorden van Duitsland, nadat de Duitse veiligheidsdiensten hem al enige tijd in de gaten hielden. De Syriër had al onderdelen en chemicaliën voor een bom aangeschaft en had via internet contact met iemand die zichzelf als een “soldaat van het kalifaat” presenteerde.

De Syriër was in 2015 naar Duitsland gevlucht vanwege de dienstplicht in zijn thuisland. Yamen A. radicaliseerde en noemde zichzelf een aanhanger van Islamitische Staat. Welk doelwit hij in Duitsland wilde treffen met de aanslag, is niet bekend.

Bekijk ook:
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Dimitri Mostrey

    Het is bijna ongelofelijk dat de Europese geheime diensten dergelijke plotten blijven vinden en ontmantelen.

  • vandekempen bart

    we zijn veel te verdraagzaam voor de onverdraagzamen.

  • Ronald Beintema

    Frau Merkel smeert 'm straks en laat Duitsland in een door haar aangerichte puinhoop achter.....en ze zal nooit, maar dan ook nooit in haar leven haar grootste blunder en fout (h)erkennen!!!