Twintiger geeft toe dat hij jogster wurgde: "Ik was kwaad omdat ik thuis problemen had"

So glad he got caught and justice will be served now she may rest in peace #karinavee #karinavetrano #ripkarinavee #ripkarinavetrano #justiceforkarina
Een veelzeggende DNA-match onder zijn vingernagels én een geloofwaardige bekentenis: na een speurtocht van een half jaar heeft het er alle schijn van dat de moordenaar van Karina Vetrano gevonden is. De dertigjarige vrouw werd gewurgd toen ze 's avonds in een park in New York ging joggen. Voorlopig ontkent Chanel Lewis wel nog dat hij haar verkracht heeft. "Ik was die dag kwaad omdat ik problemen had thuis", gaf de werkloze twintigjarige als verklaring op. En dus pikte hij er zomaar een willekeurig slachtoffer uit. "Toen ik haar zag, ben ik door het lint gegaan. Ik ben beginnen slaan en blijven slaan. Daarna heb ik haar gewurgd." Volgens bronnen dicht bij het onderzoek had de hoofdverdachte een diepe haat tegenover vrouwen ontwikkeld.

In de rechtbank verloor de moeder van Karina haar kalmte. "Een barbaarse moordenaar ben jij, nu gaat jouw nachtmerrie beginnen", klonk het. "Hij is diegene die mijn knappe en onschuldige dochter vermoord heeft. Die demon moet zijn straf krijgen en daar zullen wij op toezien. Hij verdient het om te branden in de hel."

HE HAS BEEN CAUGHT! Justice will be served .. friends and family ask to please not post any pictures of this low life scum #KarinaVetrano

Lewis liep tegen de lamp nadat speurders nog eens een melding uit mei -ruim twee maanden voor de moord- onder de loep namen. Een man zou zich toen verdacht gedragen hebben in de omgeving van het park in de wijk Howard Beach. Zo kwam Lewis in het vizier van de politie terecht.

Toen agenten hem vorige donderdag vroegen om vrijwillig DNA af te staan, maakte hij daar geen probleem van. Een toegeving die hem twee dagen later wel de das zou omdoen: Lewis werd opgepakt en legde intussen ook gedetailleerde bekentenissen af. Op de verkrachting na dus. "Karina heeft ons zelf de dader helpen vinden. Ze had DNA van hem onder haar nagels, op haar rug en op haar gsm", klinkt het.

Vetrano werd gefilmd door een bewakingscamera, niet veel later zou ze vermoord worden.
Kos Vetrano werd gefilmd door een bewakingscamera, niet veel later zou ze vermoord worden.

Richard Lewis gelooft echter niet dat zijn zoon de moord daadwerkelijk gepleegd heeft. "Chanel zou zoiets nooit doen, hij heeft in zijn hele leven nog nooit gevochten", liet de gepensioneerde leraar optekenen. "Of hij mentale problemen heeft? Daar weet ik niets van."

Ook de halfzus van Chanel staat nog aan zijn zijde. "Ik denk dat de agenten er hem uitgepikt hebben omdat hij zwart is. Ze hadden een zondebok nodig en dat is mijn broer geworden. Wij zijn een familie die God vreest. De bijbel zegt ons dat we niet mogen moorden en daar handelen we ook naar. Die 'bekentenis' moet er onder dwang gekomen zijn."

Instagram/Karina Vetrano

Voor de vader van Karina bestaat er dan weer geen enkele twijfel. De ex-brandweerman noemde Lewis in een Facebookpost zonder verpinken een "stuk stront en een eenzame loser". De klap kwam extra hard aan omdat Philip diegene was die -samen met enkele agenten- het levenloze lichaam van zijn dochter tussen het hoge onkruid vond. Hij had haar nog gewaarschuwd dat ze dat verlaten en dichtbegroeide looppad beter zou mijden.

Uit de autopsie bleek dat Vetrano gewurgd en verkracht werd. "Ze was bont en blauw geslagen, haar tanden lagen er zelfs uit", aldus een hoge politiebron. "Haar slipje was half naar beneden getrokken en er werd ook schade vastgesteld aan haar vagina." Al het geld dat ingezameld werd om een privédetective op de zaak te zetten, zal nu naar liefdadigheidsinstellingen gaan.

Cathie en Phillip, de moeder en vader van de vermoorde jongedame.
Photo News Cathie en Phillip, de moeder en vader van de vermoorde jongedame.
Karina Vetrano's killer has been caught after a 6 month investigation . Congrats to the 106 pct, 106 squad, and Queens South Homicide, on a job well done. Justice will be served, and may the Vetranos find peace, and closure , here's a photo of her with her dad, Phil, who is a retired firefighter #karinavetrano #justiceshallbeserved #ripkarinavetrano #ripkarinavetrano #106pct #106pdu #queenssouthhomicide #justiceforkarinavetrano #justiceforkarina #howardbeach