Twintiger die baby’s misbruikt krijgt in Portugal zwaarste straf ooit voor pedofilie

Thinkstock
Twee mannen die beschuldigd werden van seksueel misbruik van zeer jonge kinderen zijn in Portugal veroordeeld tot een maximale gevangenisstraf van 25 jaar. Volgens de advocate van een van de verdachten deelde geen enkele rechter in het land eerder zo'n zware straf uit wegens pedofilie. “Dit vonnis stelt een historisch voorbeeld in de Portugese rechtspraak”, klonk het.

De 27-jarige hoofdverdachte uit Agueda -200 kilometer ten noorden van Lissabon- werd onder meer schuldig bevonden aan seksueel misbruik van acht minderjarigen. Onder de slachtoffers zaten ook baby’s. 

De slachtoffers waren neefjes op wie hij paste terwijl de ouders afwezig waren. De dader maakte foto's en video's en verspreidde die via het 'darkweb'. Hij gaf ook toe daarvoor een internationaal pedofielennetwerk gecreëerd te hebben.

De andere veroordeelde delinquent is een computerspecialist uit een voorstad van Lissabon die zijn eigen dochter misbruikte en de beelden daarvan ook op die kinderpornosite zette.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jan swaenen

  Voila, mooi zo!! En nu in België ook zulke straffen. In Portugal zijn ze slimmer.

 • sandra struyf

  Terecht en 25 jaar laten uitzitten zonder vervroegd buiten komen!.!!

 • Ludo Hermans

  Portugal, willen jullie dit doorgeven aan de Belgische justitie? Hier worden namelijk geen criminelen gestraft!

 • Danielle Roggeman

  Eindelijk een gepaste straf!

 • patrick de smedt

  25j is een mooie straf en dan nog chemisch castreren