Twintigduizend Schotten op straat voor onafhankelijkheid

REUTERS
In het Schotse Edinburgh zijn vandaag 20.000 mensen op straat gekomen om de onafhankelijkheid van Schotland te eisen. Dat zeggen de lokale autoriteiten.

Premier Nicola Sturgeon van de nationalistische Scottish National party (SNP) wil plannen over een eventueel nieuw onafhankelijkheidsreferendum voorstellen "van zodra de voorwaarden van de brexit duidelijk zijn". De Britse eerste minister Theresa May heeft al geweigerd om een nieuw onafhankelijkheidsreferendum in Schotland toe te laten.

Het Verenigd Koninkrijk moet de EU op 29 maart verlaten. Een meerderheid van de Schotten zag de uitstap uit de EU niet zitten.

REUTERS
REUTERS
REUTERS26 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • eric maier

  De oorzaak ide Brexit, waar de grote meerderheid van de Schotten niet mee akkoord is. Van heel GB is enkel Engeland de "vragende" partij voor de Brexit, en zelfs dat zou bij een nieuw referendum weggevaagd worden. Omdat men nu overal begint te voelen wat effect het heeft, en dit is nog maar een rimpeltje van de tsunami die op hen gaat afkomen. (nb 34 miljard pond verlies tot nu toe)

 • André Van Laethem

  20000 op een totaal van hoeveel ? Onnozelaars

 • pol Van den Berghe

  May beslist wat ze in Schotland mogen doen, zij verlaat de EU maar Schotland het VK niet verlaten van democratie gesproken

 • Filip Vanlaeken

  Wow, hoe mooi kan democratie zijn. Daar kunnen ze in Spanje nog veeeel van leren !

 • MARC ROTTIERS

  Lang leve het grote Schotland.Bue bye little England.