Twintig buspassagiers in Afghanistan ontvoerd

In het westen van Afghanistan zijn 20 passagiers van een reizigersbus vermoedelijk door talibanstrijders ontvoerd. De gewapende overvallers dwongen de buschauffeur vandaag op de snelweg van Kaboel naar Herat in de provincie Farah te stoppen, aldus de gouverneur. Niemand eiste voorlopig de verantwoordelijkheid op.

Op 26 december hadden talibanmilitanten in de provincie Gazni vijf mensen uit een voertuig gehaald en ter plekke doodgeschoten. Ze hebben in verschillende delen van het land illegale controleposten opgericht. Daar doorzoeken ze de bussen en personenwagens naar medewerkers van de regering, de veiligheidsdiensten en internationale organisaties. Honderden reizigers werden de voorbije twee jaar ontvoerd en tientallen gedood. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.