Ga naar de mobiele website
^ Top

Tweelingbroers wisten niet van elkaars bestaan af, 70 jaar later zien ze elkaar voor het eerst

videostill
Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog werden ze als baby van elkaar gescheiden. Ze wisten al die jaren niet van elkaars bestaan af. Tot nu. Na zeventig jaar zijn de tweelingbroers eindelijk weer met elkaar herenigd.

George Skrzynecky en Lucian Poznanski kwamen ter wereld in een Duits werkkamp omdat hun moeder tijdens de oorlog gedwongen werd om voor de Duitsers te werken. Hun vader was een Amerikaanse soldaat die nog voor hun geboorte naar de Verenigde Staten terugkeerde. Na de bevrijding bleek hun mama te ziek om voor de baby's te zorgen en werden ze ondergebracht bij Poolse pleeggezinnen. Eens hersteld probeerde hun moeder wanhopig om haar kinderen terug te krijgen maar dat werd geweigerd.

Beide broertjes kwamen terecht bij een familie die veel van hen hield maar beiden voelden dat er 'iets' ontbrak. Ze konden het alleen niet benoemen. George ontdekte op zijn zeventiende dat hij was geadopteerd en dat hij nog een broer bleek te hebben. Dat leidde tot spanningen binnen het gezin. Een zoektocht van het Rode Kruis naar zijn broer leverde helaas niets op. Teleurgesteld trok George naar de Verenigde Staten en bouwde daar een nieuw leven op.

Lucian van zijn kant vernam pas een jaar geleden dat hij een tweelingbroer had. Dit keer kon het Rode Kruis hem wel traceren. Het moment om elkaar eindelijk te zien, was aangebroken. George nam het vliegtuig naar Warschau en daar vielen beiden elkaar snikkend in de armen.

De beelden van die emotionele eerste ontmoeting kan u hieronder bekijken.

videostill
videostill
Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug