Tweeling heeft één lichaam maar twee hoofden

Hamby familie
Het is een kans van één op een miljoen: in Atlanta werd deze week een siamese tweeling geboren die wel twee hoofden hebben, maar slechts één lichaam delen.

Asa en Eli Hamby kwamen woensdag met een keizersnede ter wereld. De twee jongens, die beiden meteen huilden na de geboorte, delen een lichaam, een hart en drie longen, maar hebben welk ieder een hoofd.

Hoewel veel siamese tweelingen met deze aandoening snel na de geboorte overlijden, lijken deze twee het zeer goed te maken. Afgezien van een lichte hartafwijking zijn er geen duidelijke complicaties.

Omdat ze zoveel organen delen, kunnen de twee nooit gescheiden worden, maar dat vinden ouders Robin en Michael geen probleem. De twee zijn trots op hun zonen. "Ze vertelden ons jarenlang dat we geen kinderen konden krijgen. We waren dolgelukkig toen we hoorden dat we voor de tweede keer zwanger waren."

Deze specifieke vorm van siamese tweelingen is zeldzaam, maar er valt perfect mee te leven. In 1990 werden Abigail en Brittany Hensel met dezelfde aandoening geboren. Intussen zijn ze twee gelukkige 24-jarige vrouwen.