Tweejarige peuter dood na rituele besnijdenis in Italië

Archiefbeeld.
Thinkstock Archiefbeeld.
Een 2-jarig jongetje is in Italië overleden na een particuliere rituele besnijdenis. Zijn tweelingbroertje raakte gewond en ligt in het ziekenhuis, aldus Italiaanse media. Het gaat om kinderen van Nigeriaanse afkomst die door een zelfbenoemde arts werden behandeld in een huis in Monterotondo bij Rome.

Direct nadat de kinderen door de man waren besneden, verslechterde hun toestand en werden de alarmdiensten gebeld. Voor een van de twee kinderen kwam de hulp te laat omdat het jongetje al veel bloed had verloren.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dirk verduyckt

  Fantastisch al die godsdiensten en hun rituelen en al hun fontonten en Goden, hier hebben ze nog ne verse Groene gevonden!

 • Marc Saerens

  En dit gebeurd overal in de wereld en is haast onmogelijk uit te roeien. Zolang al die mensen nog in geesten geloven zal 't blijven duren, want daar gaat 't om, hun religie !!!

 • Rivashudrey da Costa

  Ziekelijk !!!!!!!!!!!!

 • Cecarine De Smet

  Snappen die ouders dat dan niet?? Met wat zijn die bezig?? Als dat hun ritueel is, dat zr dat tenminste door een echte dokter laten doen!! Dat weet toch iedereen!!! Sorry, die ouders zijn ook verantwoordelijk en hopelijk worden ze hiervoor ook gestraft!! Ik mag er niet aan denken hoe die kindjes afgezien hebben....zulke praktijken, om van te rillen