Tweehonderd betogers jouwen Amerikaanse justitieminister Sessions uit in Los Angeles

Een priester wordt gearresteerd tijdens een demonstratie tegen het bezoek van de Amerikaanse Justitieminister Jeff Sessions in Los Angeles waarbij de demonstranten een straat afsloten.
AFP Een priester wordt gearresteerd tijdens een demonstratie tegen het bezoek van de Amerikaanse Justitieminister Jeff Sessions in Los Angeles waarbij de demonstranten een straat afsloten.
Een tweehonderdtal betogers, leden van katholieke kerken en organisaties en van vluchtelingenorganisaties, hebben vandaag minister van Justitie Jeff Sessions opgewacht in Los Angeles. 

Sessions hield er een toespraak waarin hij een schrikbeeld ophing van criminele buitenlanders die illegaal in het land zijn. De betoging vond eerst plaats voor een federale rechtbank en nadien voor hotel Biltmore, waar Sessions zijn toespraak hield. De politie pakte een twintigtal van hen, onder wie een priester, op omdat ze haar bevelen niet gehoorzaamden.

Net voor de minister van start ging, zwaaiden de betogers met borden. "Verbied de immigratiepolitie" en "Ministerie van Onrechtvaardigheid" stonden erop. De betogers riepen ook: "Sessions buiten, kinderen erin".

'Puur kwaad', staat het op het bord van deze mevrouw.
AFP 'Puur kwaad', staat het op het bord van deze mevrouw.

"Criminele buitenlanders al te vaak vrijgelaten"

De Republikeinse minister was ingegaan op een uitnodiging van de Criminal Justice Legal Foundation, een private organisatie die naar eigen zeggen de balans wil herstellen tussen de rechten van slachtoffers en beklaagden. Sessions zei er "dat de politie al te dikwijls gedwongen wordt om criminele buitenlanders in onze gemeenschap vrij te laten". Hij verwees naar "pedofielen, verkrachters, moordenaars, drugsdealers en brandstichters".

Sessions haalde ook uit naar het beleid van Californië, dat zich opstelt als toevluchtsoord voor mensen zonder papieren, en waar hij een klacht tegen indiende. "Duizenden buitenlanders die illegaal in het land zijn, zitten in de Californische gevangenissen, en u betaalt voor hen. Het gaat om 39.000 man alleen al in de federale gevangenissen."

Demonstranten in Los Angeles.
AP Demonstranten in Los Angeles.
Demonstranten in Los Angeles.
AP Demonstranten in Los Angeles.8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lisette Theunis

  Waarschijnlijk de familieleden ervan. Het lijkt wel fake news..

 • leppens victor

  Hoeveel miljoen inwoners heeft L.A.? En 200 linkie-winkies halen het nieuws? Zou er dan toch iets mankeren aan ,,de pers,,? mvg.

 • Joeri Bruins

  200 man maar. Een scheet in een fles, maar volgens de linkse pers wereldnieuws!

 • Hedwig Jacobs

  200 betogers van 500 miljoen, dit moet zeker in de krant, op de petanque zijn we met 270 leden en het komt nooit in de krant.

 • Tony Vandermaelen

  Wetende dat er 325.000.000 Amerikanen rondlopen dan is 200 wel een belachelijk aantal . Zelfs in België krijgen ze er soms nog 600 van dat zielige zootje bij mekaar..