Tweehonderd agenten maken jacht op maffiabaas 'Diabolik' op Sicilië

rv
Tweehonderd Italiaanse politieagenten jagen op Sicilië naar de verdwenen maffiabaas Matteo Messina Denaro, oftewel 'Diabolik'. De 55-jarige man weet al 24 jaar aan arrestatie te ontkomen. Hij wordt onder andere verdacht van een reeks moorden.

De politie zoekt in en rond zijn thuisstad Castelvetrano in elke hoek en elk gaatje van boerderijen en opslagplaatsen van dertig handlangers van Diabolik, meldt de Italiaanse krant La Repubblica.

Pizzini: boodschappen onder een steen

Twee jaar geleden werd ontdekt dat Denaro geen moderne apparatuur gebruikt om met andere maffiosi te communiceren. Hij hanteert nog de klassieke methode van 'pizzini', waarbij papiertjes met boodschappen onder een steen worden achtergelaten.

De als meedogenloos bekendstaande Denaro heeft vermoedelijk godfather Toto Riina opgevolgd, die vorige maand in gevangenschap overleed. Riina stond bekend als het Beest, om zijn niets ontziende wreedheid.

Het is de tweede keer in twee weken dat de politie zo grootschalig zoekt. Vorige week werd Maria Angela Di Trapini gevonden, die de plaats van haar gevangen echtgenoot innam als maffiabaas.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gerard Braeckmans

    Eigenlijk zoeken ze dus al 24 jaar.