Tweede man opgepakt na verdwijning Maëlys (9): "Hij hield een gsm verborgen voor de speurders"

Zes dagen na de mysterieuze verdwijning is er nog altijd geen spoor naar Maëlys (9).
AFP & RV Zes dagen na de mysterieuze verdwijning is er nog altijd geen spoor naar Maëlys (9).
Speurders in Frankrijk hebben een tweede verdachte opgepakt in de zaak van het verdwenen meisje Maëlys De Araujo, negen jaar. Het kind is nu al zes dagen zoek nadat ze in het holst van de nacht verdween tijdens een huwelijk in Pont-de-Beauvoisin, Isère.

Net als de eerste verdachte, die intussen in de cel blijft, is ook de tweede man 34 jaar oud. Hij werd deze ochtend gearresteerd en legde tegenstrijdige verklaringen af die niet kloppen met het onderzoek van de speurders. Beiden zouden zaterdag aanwezig geweest zijn op het trouwfeest waar ook Maëlys en haar ouders naartoe trokken. Een van hen zou bevriend zijn met de vader en de bruidegom.

De man die gisteren gearresteerd werd, blijkt het bruiloftsfeest in de nacht van zaterdag op zondag voor enige tijd verlaten te hebben, om daarna terug te keren. Hij zou bij de ordediensten bekend staan voor het gebruik van verdovende middelen. Een bron dicht bij het onderzoek verklaarde overigens aan de krant Le Parisien dat hij een gsm-toestel verborgen hield voor de speurders. Waarom wordt nu dus onderzocht.

De man ontkent voorlopig elke betrokkenheid. "Hij zegt zelf erg geschrokken te zijn van wat er is gebeurd", zegt zijn advocaat. "Hij maakt zich ook grote zorgen." De 34-jarige man zou nog bij z'n ouders wonen en al een tijd met ziekteverlof zijn.  

Intussen wordt met man en macht verder gezocht naar het verdwenen meisje. Een team van duikers zocht al naar sporen in de rivier Guiers, speleologen en politieagenten doorzoeken heuvels en bossen in de streek. Ook een helikopter met warmtecamera werd al boven het gebied gesignaleerd. De ouders van Maëlys hebben aan Franse media laten weten dat ze beseffen dat hun dochter allicht niet meer levend teruggevonden zal worden. Ze worden opgevangen door slachtofferhulp.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.