Tweede geval dodelijk MERS-virus in Verenigde Staten

Een microscopische weergave van het MERS-virus, gepubliceerd door het Amerikaanse instituut voor infectieziekten.
REUTERS Een microscopische weergave van het MERS-virus, gepubliceerd door het Amerikaanse instituut voor infectieziekten.
In Amerika is een tweede geval van MERS ontdekt, de variant van het SARS-virus die uit het Midden-Oosten komt. Gezondheidsautoriteiten melden dat een man is opgenomen in een ziekenhuis in de stad Orlando.

De 44-jarige gezondheidswerker woont en werkt in Saudi-Arabië en was naar de Verenigde Staten afgereisd voor familiebezoek. Hij vloog vrijdag via Londen, en stapte eenmaal in Amerika nog twee keer over.

Met de vondst van dit geval stijgt de angst dat het virus zich verder over de wereld verspreidt. Er is geen behandeling voor MERS en eenderde van de patiënten die het virus oploopt, overlijdt eraan.

De man werkte in Saudi-Arabië waarschijnlijk met MERS-patiënten. Hij zou zich al op weg naar Amerika ziek hebben gevoeld. De Amerikaanse gezondheidsdiensten leggen nu uit voorzorg contact met de andere passagiers die met hem het vliegtuig deelden.

De patiënt meldde zich zondag pas bij het ziekenhuis dat dichtbij Disney World in de staat Florida ligt. Zestien ziekenhuismedewerkers die met het MERS-geval in aanraking zijn gekomen, zijn in huisisolatie geplaatst.