Tweede Egyptische sfinx gevonden

De sfinx van Giza. Een gelijkaardig sfinxbeeld zou gevonden zijn in Luxor, Egypte.
REUTERS De sfinx van Giza. Een gelijkaardig sfinxbeeld zou gevonden zijn in Luxor, Egypte.
Bouwvakkers zouden een tweede Egyptische sfinx gevonden hebben tijdens werken aan een grote weg in de Egyptische stad Luxor. Dit meldt het tijdschrift Egypt Today. Het beeld, dat een leeuwenlichaam en een mensenhoofd zou hebben net zoals de sfinx van Giza, werd gevonden tussen de Luxor- en Karnaktempels dichtbij de Nijl.

 Als de sfinxbeeld effectief authentiek blijkt te zijn, zou het meer dan 4000 jaar oud kunnen zijn. Het standbeeld bevindt zich ongeveer 10 kilometer van de Vallei der Koningen, de bekende begraafplaats van de Egyptische farao's. Wellicht werd het gebouwd om een farao te eren, net zoals de sfinx van Giza, die volgens geschiedkundigen een eerbetoon aan farao Khafre zou zijn.

Het standbeeld is nog niet helemaal uitgegraven, noch zijn er officiële foto's gepubliceerd, maar lokale ambtenaren zeggen dat toeristen wel het bouwterrein mogen bezoeken om de sfinx te bezichtigen. Het beeld zou nog enige tijd in de grond moeten blijven vanwege omgeving waarin het zich bevindt, maar de lokale overheid zal de sfinx wel opgraven.

De bouwwerken aan de weg waar de sfinx werd gevonden zijn stilgelegd tot er beslissingen worden genomen over het beeld. 
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Arie Verwimp

  Lees de boeken eens van sir lawrence gardner...oorsprong der graalkoningen en het mysterie van de ark des verbonds..zware leesvoer maar wel de moeite om te lezen...

 • Danny Verslype

  Buitenaards leven of niet, lees eens het boek "Waren de goden kosmonauten" van Erich von Daniken, dan begin je toch wel verder te denken en krab je wel eens in je haar. ;)

 • Jos driesen

  En tom liesenborghs kunde gij effectief bewijzen dat ze hier nog niet geweest zijn dan?? Idd net zoals de wetenschap bijna niks effectief kan bewijzen! Alleen maar raden en denken en beweren... Wij mensen, wij denken dat we slim zijn en veel weten! We weten nog niet eens hoe we onze hersenen volledig moeten gebruiken zo slim zijn wij...

 • Walter Corneel

  Ne keer al dat zand ginder eens opkuisen zal nog meer bovenkomen

 • Jan Verstrepen

  Wat is daar nog allemaal niet te vinden.