Tweede buschauffeur ligt als enige zwaargewonde nog in Duits ziekenhuis

AFP
Na het ongeval met een Belgische bus in het Duitse Beieren gisteren ligt de tweede buschauffeur nog als enige zwaargewonde in het ziekenhuis in Duitsland. Dat meldt de VAB-Alarmcentrale vanochtend. De organisatie maakte gisteren bekend dat ze bijstand verleent aan twaalf Belgen. Tien van die twaalf personen hebben het ziekenhuis mogen verlaten. Een elfde persoon wordt vandaag gerepatrieerd, maar zal wel in België nog in het ziekenhuis worden opgenomen.

In totaal reisden zaterdagnamiddag twee personen van de VAB-Alarmcentrale en drie mensen van het Rode Kruis af naar Duitsland om eventuele repatriëringen te organiseren en om de passagiers psychosociale bijstand te bieden. Bij hun aankomst hadden ze onmiddellijk contact met de slachtoffers in de twee ziekenhuizen waar zich op dat moment nog reizigers bevonden. Het Rode Kruis liet inmiddels via Twitter weten ook zondag in Duitsland te blijven.

VAB gaf in een mededeling een stand van zaken met betrekking tot de passagiers van de verongelukte bus. Eén gezin van drie personen werd zaterdagavond al ontslagen uit het ziekenhuis en besloot om de reis naar Oostenrijk verder te zetten. Twee andere gezinnen, van alles samen zeven personen, mogen zondag het ziekenhuis verlaten en hebben ervoor gekozen terug te keren naar België. Na medisch akkoord zullen ze per vliegtuig en taxi hun terugreis aanvatten. Eén gewonde vrouw wordt zondag om 13 uur met de ziekenwagen gerepatrieerd. Ze wordt daarbij vergezeld van haar partner. De tweede buschauffeur is zwaargewond en blijft voorlopig in Duitsland opgenomen, aldus VAB.

"Gepassioneerd buschauffeur"

De Belgische bus van Linden Cars uit Rotselaar reed zaterdag kort na middernacht in op een vrachtwagen op de snelweg A3 bij Aschaffenburg. Een van de twee buschauffeurs, een man uit Herent, overleefde het ongeval niet.

De gemeente "neemt met droefheid afscheid van een gepassioneerd buschauffeur", zegt schepen van Mobiliteit Maarten Forceville. Hij vraagt voorts om de familie van het slachtoffer "alle rust en tijd te geven die ze nodig hebben".

De busbestuurder uit Herent die vrijdagavond om het leven kwam bij het ongeval in Duitsland.
BELGA_HANDOUT De busbestuurder uit Herent die vrijdagavond om het leven kwam bij het ongeval in Duitsland.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • DIRK VAN BRUSSEL

    Zoals bij veel zaken hier in België zijn er nergens duidelijke regels voorzien. En dan verschiet men ervan dat de rijkunsten van d3 Belg niet om over te stoefen zijn. Begin met duidelijke afspraken.

  • guy Van Deun

    Ieder zijn "meug", maar dat er zoveel vakantiegangers na zulk ongeluk nog kunnen genieten van hun reis zal ik toch nooit begrijpen. Hopelijk dragen zij hun plezierige dagen op als medeleven aan de dodelijke en zwaar gekwetste slachtoffers.

Video