Twee vrouwen opgepakt in kader van onderzoek mesaanval Parijs - vriend van dader in verdenking gesteld

AFP
De Franse politie heeft twee vrouwen opgepakt in het kader van het onderzoek naar de mesaanval in Parijs, waarbij zaterdag één persoon omkwam. Dat heeft de procureur van Parijs, François Molins, bekendgemaakt. Abdoul Hakim A., een vriend van dader Khamzat Azimov, is in verdenking gesteld en blijft opgesloten. Dat zeggen bronnen dicht bij het onderzoek.

De twee vrouwen staan dichtbij Khamzat Azimov, de dader van de mesaanval, en Abdoul Hakim A.

Een van de vrouwen die opgepakt werd is de 19-jarige geradicaliseerde Inès Hamza, die gehuwd was met Abdoul Hakim A., alvorens naar Syrië te proberen vertrekken, zo meldt een bron bij het onderzoek. 

Abdoul Hakim A. werd zondag opgepakt in Straatsburg en werd al door de Franse autoriteiten gevolgd wegens radicalisering. Vandaag moest de 20-jarige, die de Franse nationaliteit heeft maar geboren is in Tsjetsjenië, na vier dagen in voorlopige hechtenis voor de onderzoeksrechter verschijnen. Hij wordt "misdadige terroristische samenspanning" ten laste gelegd.

IS heeft een video van de Parijse messentrekker Khamzat Azimov verspreid via z'n persagentschap Amaq.
rv IS heeft een video van de Parijse messentrekker Khamzat Azimov verspreid via z'n persagentschap Amaq.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • lodewijk maesen

    da loopt allemaal vrank en vrij rond...tja wat wil je dan of geloven jullie in sprookjes

  • Frans Dedokker

    Ze zijn toch zo braaf meneer..