Twee verdachten van drone-aanval luchthaven Gatwick opgepakt: mogelijk radicale milieu-activisten

Gatwick Airport
REUTERS Gatwick Airport
De Britse politie heeft twee mensen opgepakt in verband met het onderzoek naar de drone of drones die de voorbije dagen herhaaldelijk gesignaleerd werden op de luchthaven van Gatwick bij Londen, waardoor het vliegverkeer er meer dan een dag werd stilgelegd. De twee werden vrijdagavond omstreeks 23 uur Belgische tijd opgepakt, zo bericht de BBC. Over de identiteit van de verdachten is niets bekend.

De politie zegt intussen dat ze het onderzoek naar het crimineel gebruik van drones proactief voortzet. "Alle pistes worden verder onderzocht, om zeker te zijn dat de dreiging voor de veiligheid van passagiers is afgewend", klinkt het vrijdagnacht. Aan de ooggetuigen wordt gevraagd om de politie te contacteren met informatie.

De luchthaven van Londen Gatwick verwacht voor vandaag geen grote problemen meer met het vliegverkeer. De start- en landingsbaan is open en de luchthaven verwacht het volledige vluchtschema te kunnen afwerken, luidt het zaterdagochtend. Passagiers moeten wel nog rekening houden met vertragingen. 

Radicale milieu-activisten

Woensdagavond werd het vliegverkeer op Gatwick voor 36 uur stilgelegd. Zo'n 150.000 passagiers werden hierdoor getroffen. Het vliegverkeer kon vrijdagochtend hernemen, maar ook nadien werd nog een drone gesignaleerd en ging Gatwick weer even op slot.

De politie gaat niet uit van terroristische motieven of van de inmenging van een buitenlandse macht. Mogelijk gaat het om radicale milieu-activisten.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • patrick morel

    Er was al lang een vermoeden dat het radicale milieuactivisten waren, ach die linkse groene jongens toch. Op BBC toonde men een demonstratie met een apparaat dat de drone detecteert en ook de plaats aanduidt waar het signaal vandaan komt, waar de bestuurder staat, waarom duurde het dan zolang?