Twee van drie vermiste sportvissers dood teruggevonden

Twee van de drie sportvissers zijn dood teruggevonden. De KNRM blijft intussen zoeken naar de laatste vermiste sportvisser.
ANP Twee van de drie sportvissers zijn dood teruggevonden. De KNRM blijft intussen zoeken naar de laatste vermiste sportvisser.
Twee van de drie sportvissers die in Nederland werden vermist, zijn dood teruggevonden. Dat meldt de Nederlandse kustwacht. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) blijft intussen zoeken naar de laatste vermiste sportvisser.

De drie vissers - een vader (79), zijn zoon (51) en een vriend (67) uit het Brabantse Heeze - vertrokken gisterochtend rond 11.00 uur met een 5 meter lange witte vissersboot vanaf Neeltje Jans bij de Oosterscheldekering. Toen ze in de avond niet waren teruggekeerd sloegen familieleden alarm. De identiteit van de drie opvarenden is niet bekendgemaakt.

Van middernacht tot 02.30 uur is naar de vissers gezocht. De zoekactie moest uiteindelijk worden gestaakt vanwege het slechte weer. Er kon door de mist geen vliegtuig of helikopter opstijgen. "Vanmorgen, bij daglicht, is de zoektocht hervat", aldus een woordvoerster van de KNRM. "Er wordt gezocht met vliegtuigen en met schepen vanuit Ouddorp, Westkapelle en Neeltje Jans." 

Wrak

Een schipper van de KNRM twittert dat de bemanning van een kustwachtvliegtuig een wrak heeft gevonden. "Het wrak staat rechtop, als een dobber, in het water." Een reddingsboot is inmiddels bij het wrak aangekomen.

"Vanochtend is inderdaad een boot gevonden bij de Neeltje Jans, die op z'n kop ligt aan de Oosterschelde-kant van de Roompotsluis in de Oosterscheldekering. Mogelijk is de boot van de vissers, dat wordt nog uitgezocht", zegt een woordvoerster. Duikers van de Koninklijke Marine zijn opgeroepen en er is een lijkwagen is ter plaatse. 

Twee lichamen gevonden

In de Mattenhaven op Neeltje Jans is deze middag het lichaam van een van de vissers aangespoeld. Het gaat om de man van 51 jaar. Enkele uren later is het lichaam van een tweede vermiste aangetroffen in het wrak. Zijn identiteit is nog niet vastgesteld, aldus de politie. Er wordt ondertussen nog gezocht naar de derde vermiste. 
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Francois stras

  Triest natuurlijk, met een klein bootje op het water is niet ongevaarlijk en dan het weer , fris om niet te zeggen koud en vroeg donker

 • Nina Thl

  Waarschijnlijk motorpech en langs de kant van de Banjaard onder de sluizen van de waterkering gespoeld met opkomende tij. Dit is vroeger tijdens de zomer nog wel eens gebeurd maar die mensen hebben het toen overleeft omdat de KNMR er onmiddellijk bij was.

 • jos meurrens

  Boten van 5 meter zijn de normale maat op de Oosterschelde, en het zijn geen 5 maar 3 vermisten, Daniel Den Denker. Heb jaren gevist op de Oosterschelde en die kan heel gevaarlijk zijn.

 • Michael van Boven

  Neeltje Jans ligt helemaal niet ter hoogte van de maasvlakte. Gebruik eens een kaart voor je onzin schrijft.

 • Johan De kegel

  Geen 5 meter maar 50 meter, ik heb thuis een zwembadje met 3 ringen dat groter is..