Twee tijgers en leeuw ontsnapt in dierentuin in Tsjechië

Archiefbeeld
AFP Archiefbeeld
In een dierentuin in Tsjechië zijn vandaag twee tijgers en een leeuw ontsnapt uit hun verblijf. Nadat de roofdieren enkele uren in vrijheid hadden doorgebracht in een schaduwrijke plaats in een bos, konden dierenartsen de roofdieren verdoven en terugbrengen naar hun kooien. Dat meldt de Tsjechische politie.

De leeuw en tijgers ontsnapten vanochtend uit Biopark Stit, een private dierentuin in Klamos Stit, ten oosten van Praag, die bedreigde en exotische dieren opvangt, waaronder leeuwen, tijgers, luipaarden en poema's en ook paarden, schildpadden en vogels.

Toen de dieren ontsnapten, was de dierentuin gesloten en waren er geen bezoekers. De politie hield een massale klopjacht en zowat 400 mensen in de omgeving werd aangeraden hun huizen of appartementen niet te verlaten.
Hoe de beesten konden ontsnappen, is nog niet duidelijk.

Vorig jaar raakte in de dierentuin nog een bezoeker gewond nadat hij zijn hand en zijn camera in de kooi van de leeuwen had gestoken.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • dominique castelein

    waarom kon dit niet in Planckendael,of hadden ze geen munitie,kan ook,of verstond onze leeuw niet"halt,halt,halt of ik schiet,in mijn broek"

  • didier de coster

    verdoven en terugbrengen zoals in ons land , voila , een vb dat het wel kan