Twee terreurverdachten in Groot-Brittannië opgepakt

Premier Cameron
REUTERS Premier Cameron
De Britse politie heeft twee jonge mensen op verdenking van terreur opgepakt. Een 25-jarige vrouw wordt ervan beschuldigd acties voorbereid te hebben, die kunnen gelinkt worden aan de moslimterreur in Syrië. Een 32-jarige man zou zich op een plaats in Londen opgehouden hebben, die voor de training van terroristen werd gebruikt. Dat berichtte Scotland Yard.

De politie bracht de vrouw uit het graafschap Bedfordshire ten noorden van Londen naar de hoofdstad over. Daar zullen beide verdachten in voorhechtenis blijven. In samenhang met de arrestaties voerden de speurders huiszoekingen uit op verschillende adressen in Bedfordshire en Londen.

De voorbije weken hadden de Britse autoriteiten vier jongemannen uit Londen aangeklaagd, omdat ze een terreuraanslag zouden gepland hebben. Ze zouden banden hebben met de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS).

Volgens de politie zijn al 500 Britten naar Syrië of Irak gereisd om er aan de zijde van IS te vechten. Minstens vijf Britten zouden elke week naar ginder vertrekken.