Twee soldaten en politieagent omgekomen bij geweld in Turkije

Sinds de start van het offensief zijn er bijna dagelijks slachtoffers gevallen. Woensdag werden nog acht Turkse soldaten gedood door een bom.
AP Sinds de start van het offensief zijn er bijna dagelijks slachtoffers gevallen. Woensdag werden nog acht Turkse soldaten gedood door een bom.
Twee soldaten en een politieagent zijn vandaag gedood in Turkije bij nieuw geweld dat toegeschreven wordt aan de Koerdische PKK-rebellen. Dat schrijven de plaatselijke media.

In Semdinli, in het uiterste zuidoosten van het land, zijn twee soldaten gedood en drie anderen gewond geraakt toen hun voertuig over een mijn reed, aldus het persagentschap Dogan. En in Nusaybin, ook in het zuidoosten, is een politieagent bezweken aan zijn verwondingen nadat hij beschoten werd door "PKK-terroristen", melden de plaatselijke autoriteiten.

Na een zelfmoordaanslag in Suruç is Turkije een militair offensief gestart tegen, vooral, de PKK. Die verbrak daarop het staakt-het-vuren met Ankara. Sindsdien zijn er dagelijks aan beide kanten schermutselingen en slachtoffers geweest.