Twee Russische helikopterpiloten komen om bij crash in Syrië

Het wrak van een Russische helikopter die door Syrische rebellen uit de lucht zou zijn geschoten boven Syrië in augustus 2016. Archieffoto.
AFP Het wrak van een Russische helikopter die door Syrische rebellen uit de lucht zou zijn geschoten boven Syrië in augustus 2016. Archieffoto.
In het oosten van Syrië is gisteren een Russische militaire helikopter neergestort. Beide piloten kwamen daarbij om. Dat meldt het Russische ministerie van Defensie. 

De lichamen van de piloten werden gevonden na een zoekactie. Volgens Defensie lag een technisch defect waarschijnlijk aan de basis van de crash. Rusland is een bondgenoot van de Syrische president Bashar al-Assad en helpt het regimeleger in de strijd tegen de rebellen en terreurgroep Islamitische Staat (IS).

Guerrillatactieken

Volgens het Syrische observatorium van de mensenrechten kwamen de voorbije dagen zeker 31 soldaten van het Syrische leger om het leven bij gevechten met de jihadistische terreurgroep. De troepen van president Bashar al-Assad worden ten zuiden van de hoofdstad Damascus aanhoudend bestookt door IS, dat gebruikmaakt van guerrillatactieken.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.