Twee rakketten vanuit Jemen naar Mekka onderschept

AP
Vanuit Jemen zijn twee ballistische raketten op Mekka in Saudi-Arabië afgevuurd, zo melden Saudische media. Een woordvoerder van de internationale coalitie onder leiding van Saudi-Arabië, die optreedt tegen de Houthi-rebellen in Jemen, bevestigde dat beide projectielen werden onderschept.

Lokale media zeggen dat het al de derde keer is sinds maart 2015, toen Saudi-Arabië begon met zijn bombardementen in Jemen, dat de Houthi-rebellen Mekka viseerden met raketten. Een woordvoerder van de Houthi's ontkende vandaag echter dat ze "de heilige plaats" onder vuur hebben genomen. De minister van Informatie van de Jemenitische regering, gesteund door Riyad, zegt dan weer dat de rebellen de raketten afvuurden "op bevel van Iran" en dat ze wel degelijk Mekka viseerden.

Volgens de woordvoerder van de internationale coalitie voerden de Houthi's ook een aanval uit met een drone met een explosieve lading op een burgerinstallatie in de Saudische grensstad Najran. Daarbij vielen geen slachtoffers. De Houthi's bevestigden de aanval. Het doel was volgens hen een wapendepot op een luchthaven. De aanval bereikte zijn doel met hoge nauwkeurigheid, klinkt het.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jos beverke

    Zoals altijd heeft Iran er volgens sommigen niets mee te maken.Die perzische rokken politici exporteren natuurlijk nooit geen wapens.Straks gaat men nog beweren dat het Trump is die de raketten leverde om onrechtstreeks Iran de schuld te geven ....

  • Ronny Biesen

    Tja en natuurlijk heeft Iran het weer gedaan. Het was te denken dat alle Trump vriendjes als Israel, Saudi het op Iran steken. Tja, de mens roeit zich zelf wel uit.

  • Peter Thys

    excuus om door te kunnen gaan en je liefst bedienen van het geloof,een strategie als een ander hoe verwerpelijk ook.Je hebt zelfs terreurgroepen die deze strategie hoog in hun vaandel dragen