Twee raketten afgevuurd vanuit Egypte naar Israël

Israelische soldaten patrouilleren langs de grens tussen Israël en Gaza.
REUTERS Israelische soldaten patrouilleren langs de grens tussen Israël en Gaza.
Twee raketten die maandagnacht afgevuurd zijn vanuit het Egyptische Sinaï-schiereiland zijn ingeslagen in de buurt van de grens met de Gazastrook. Er vielen geen gewonden en er was geen schade, bericht de krant Haaretz op basis van militaire bronnen.

Zondag maakte terreurgroep Islamitische Staat (IS) bekend dat het in oktober twee raketten vanuit het Sinaï-schiereiland op gemeenten in het zuiden van Israël afgevuurd had in de buurt van de Gazastrook. IS staat sterk in het noorden van Sinaï. Daar zijn er opnieuw confrontaties met militairen.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Don Tessers

    Poetin reactie was voorbarig met de mededeling dat Syrië nu bevrijdt is van IS. Zolang deze groep zich ophoudt op andere plaatsen in de Sinaï, moet de strijd worden voortgezet.