Twee passagiers van Diamond Princess gestorven in Japan

Gemaskerde passagiers aan boord van de Diamond Princess.
REUTERS Gemaskerde passagiers aan boord van de Diamond Princess.
Twee passagiers van het cruiseschip Diamond Princess die besmet waren met het nieuwe coronavirus zijn overleden. Dat meldt de Japanse omroep NHK op basis van het ministerie van Gezondheidszorg.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het gaat om twee tachtigers, een man en een vrouw, melden de Japanse omroep NHK en andere media. Hiermee komt het dodental in Japan op drie. Het eerste slachtoffer overleed vorige week.

Op de Diamond Princess zijn na China de meeste mensen ter wereld besmet met het nieuwe coronavirus. Vandaag is de tweede dag dat niet besmette passagiers na een quarantaineperiode van het cruiseschip af mogen.

In Zuid-Korea zijn volgens persbureau Yonhap 31 nieuwe besmettingsgevallen vastgesteld. Daarmee komt het aantal in dat land op 82. Van hen zijn 23 lid van dezelfde kerk. Zij hebben het longvirus waarschijnlijk gekregen van een 61-jarig lid van de kerk die het virus al had.

lees verder onder de foto:

Mensen in beschermingspakken bij de Diamond Princess.
AP Mensen in beschermingspakken bij de Diamond Princess.

Daling in aantal besmettingen in China

Het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus was gisteren stukken lager dan de afgelopen dagen. In China hebben 394 mensen het virus opgelopen, in de provincie Hubei, waar het virus uitbrak, zijn 349 nieuwe gevallen vastgesteld.

Woensdag zijn 114 mensen omgekomen door het longvirus, 108 van hen in Hubei. Daarmee komt het dodental in China op 2118.

Het aantal nieuwe besmettingen was op het laagste niveau sinds 25 januari. Dinsdag werden nog 1749 nieuwe gevallen gemeld. Het totale aantal besmettingen staat nu op 74.576. De meeste besmettingen zijn in Hubei, daar staat het aantal op 62.031.

Dokter Kong Yuefeng, een herstelde patiënt van het covid-19-virus, doneert bloedplasma na zijn 14 daagse quarantaine in een ziekenhuis in Wuhan.
EPA Dokter Kong Yuefeng, een herstelde patiënt van het covid-19-virus, doneert bloedplasma na zijn 14 daagse quarantaine in een ziekenhuis in Wuhan.